:

Får man skriva även fast?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skriva även fast?
  2. Vad är skillnaden mellan Trots att Och fastän?
  3. När man använder än?
  4. Kan man skriva medan?
  5. Kan man börja mening med trots?
  6. Kan man börja en mening med trots?

Får man skriva även fast?

Även fast kan alltså bytas mot trots att, fastän och fast. Det senare fungerar dock bara vid bisatser: Vi frös fast det inte blåste. Som huvudsatinledare får fast betydelsen men: Vi frös, fast det blåste inte. Däremot kan även fast inte hur som helst ersätta även om.

Vad är skillnaden mellan Trots att Och fastän?

Fastän är en subjunktion (bisatsinledare), som betyder 'trots att'.

När man använder än?

Även om används för att inleda bisatser. Bisatserna som även om inleder handlar om att en omständighet inte spelar någon roll. Omständigheten är ofta osannolik eller ofördelaktig. Även om filmen skulle vara dålig, tycker jag inte att det är bortkastade pengar att se den på bio.

Kan man skriva medan?

Jag rekommenderar därför att du skriver medan och inte medans i formella sammanhang. Här kan du läsa mer om att undvika talspråk i brukstext.

Kan man börja mening med trots?

Trots att det inte regnar tänker jag inte gå ut med hunden. Trots att det regnade gick jag ut med hunden. Även om det inte regnar tänker jag inte gå ut med hunden. Även om det regnade så gick vi ut med hunden varje dag.

Kan man börja en mening med trots?

De här bisatsinledarna startar motsatsbisatser. Exempel: (bisatserna är i röd färg)Jag gick en promenad trots att det regnade.