:

Hur använda kogödsel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda kogödsel?
  2. Hur ska man gödsla?
  3. Vad passar hönsgödsel till?
  4. När ska man lägga på hönsgödsel?
  5. Vad är bäst att gödsla med?

Hur använda kogödsel?

Kogödsel är en traditionell typ av naturgödsel som kan användas till de flesta växter i trädgården. Den passar utmärkt till att ge rotfrukter och bladgrönsaker en extra skjuts. Du kan blanda ner den i jorden som jordförbättring eller lägga den på ytan som en mulch.

Hur ska man gödsla?

För att gödsla på ett hållbart sätt är det allra enklaste att läsa anvisningarna på förpackningen och försöka sprida ut ett så jämnt lager med gödsel som möjligt. Gödsling görs oftast bäst med handskar på, i en större trädgård kan det även vara värt att fundera på att införskaffa en gödselspridare.

Vad passar hönsgödsel till?

Komposterat hönsgödsel är mycket kväverikt och passar kål, purjolök, pumpa, squash och vitlök. Blanda ned hönsgödseln i jorden på våren innan du drar igång din odling. Komposterat hönsgödsel kan du köpa i i stora påsar i såväl trädgårdsbutiker som i vanliga matbutiker.

När ska man lägga på hönsgödsel?

Bästa tiden för gödsling är strax före knoppsprickning. Gräsmattan: Sprid ca 2 dl per kvm när gräset börjar grönska på våren. Vid behov kan man ge fler givor under växtsäsongen.

Vad är bäst att gödsla med?

Benmjöl är långtidsverkande, näringsrikt och passar fleråriga växter bäst. Benmjöl är rikt på fosfor och främjar framförallt blombildning, fruktsättning och rotbildning. Gödsla gärna unga bärbuskar och fruktträd med benmjöl och även blomsterlök vid plantering såväl höst som vår.