:

Hur ofta får man använda Otrivin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta får man använda Otrivin?
  2. Hur använder man kortison nässpray?
  3. Vad är det i nässpray?
  4. Hur länge håller en öppnad nässpray?
  5. Vad händer om man råkar ta för mycket nässpray?
  6. Är Otrivin beroendeframkallande?
  7. Hur länge kan man använda kortison nässpray?
  8. Hur påverkas kroppen av kortison?

Hur ofta får man använda Otrivin?

1 sprayning i vardera näsborren vid behov, högst 3 gånger dagligen. Använd inte läkemedlet i någondera näsborren mer än tre gånger per dag. Otrivin Menthol Utan konserveringsmedel 1 mg/ml nässpray kan användas av vuxna och ungdomar som fyllt 12 år högst 10 dagar i följd.

Hur använder man kortison nässpray?

Börja långsamt och försiktigt att andas in genom näsan samtidigt som du sprayar en fin dusch in i näsan genom att trycka nedåt EN GÅNG med fingrarna. Andas ut genom munnen. Upprepa steg 4 för att andas in en andra sprayning i samma näsborre, beroende på vilken dos du har.

Vad är det i nässpray?

Om din nästäppa eller snuva beror på en förkylning kan dina besvär lindras med avsvällande nässpray. Var dock noga med att inte använda nässprayen i mer än 10 dagar eftersom den då istället kan orsaka nästäppa som är svår att bli av med. Det gäller även dig som är gravid.

Hur länge håller en öppnad nässpray?

Du ska inte använda läkemedlet om utgångsdatum passerats. Öppnad förpackning ska användas inom 2 månader. Om det då finns innehåll kvar i flaskan kan du lämna tillbaka den till ditt apotek. Kan man använda Nasonex istället för vanliga, receptfria avsvällande näsdroppar/nässprayer?

Vad händer om man råkar ta för mycket nässpray?

Kortisonsprayer som används vid allergi är relativt ofarliga vid enstaka överdosering eller om ett barn kommit åt dem. Avsvällande nässprayer och droppar med xylometazolin eller oximetazolin kan innebära risk vid feldosering, särskilt hos spädbarn.

Är Otrivin beroendeframkallande?

Det kan vara svårt att sluta med avsvällande nässprej om du har använt det i mer än tio dagar i följd. Slemhinnan i näsan vänjer sig och svullnar genast om du inte använder sprejen. Det bästa är att helt sluta med den avsvällande nässprejen på en gång. Du kommer att vara täppt i några dagar innan det blir bättre.

Hur länge kan man använda kortison nässpray?

Men du ska inte använda dem i mer än tio dagar i följd. De kan då istället ge en nästäppa som kan vara svår att bli av med. Nässprej och nasalpulver som innehåller kortison kan du använda en längre tid. Kortison minskar svullnad i slemhinnan genom att motverka inflammation.

Hur påverkas kroppen av kortison?

Kortison är läkemedel som liknar kroppens eget kortisol och fungerar på samma sätt. De minskar bildningen av olika ämnen som är verksamma vid inflammationer. Läkemedlen minskar inflammationer och hämmar immunförsvaret. Kortison är mycket effektiva läkemedel som har snabb och god verkan på många symtom.