:

Hur används läroplanen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur används läroplanen?
  2. När börjar den nya läroplanen gälla?
  3. Vad är Skolverkets mål?
  4. Måste man följa läroplanen?
  5. När träder den nya läroplanen i kraft?
  6. När reviderades läroplanen senast?

Hur används läroplanen?

Som lärare läser du läroplanen som en helhet för att förstå hela uppdraget och relationen mellan ämnesplanens olika delar. Läroplanens del 1 och 2 gäller alla år i gymnasieskolan. De beskriver den värdegrund, kunskapssyn och de mål och riktlinjer som ska genomsyra hela utbildningen.

När börjar den nya läroplanen gälla?

Den kommer nya läroplaner och kursplaner i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Här kan du läsa om ändringarna och få stöd för ditt arbete utifrån dem.

Vad är Skolverkets mål?

Skolverket ska främja att alla barn och elever får tillgång till en utbildning och verksamhet som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Här finns information om Skolverkets verksamhet och hur du kontaktar oss. Du hittar även vårt pressrum, våra publikationer och mycket mer.

Måste man följa läroplanen?

Alla kommunala och fristående förskolor ska följa läroplanen. Läroplanen beslutas av regeringen och består av två delar: 1. Förskolans värdegrund och uppdrag samt 2. Mål och riktlinjer.

När träder den nya läroplanen i kraft?

Ändringar i läroplanen, del 1 och 2 Ändringarna träder i kraft den men ska tillämpas första gången på utbildning från och med den . Förordning (SKOLFS 2021:10) om ändring i förordningen (SKOLFS 2012:101) om läroplan för vuxenutbildningen.

När reviderades läroplanen senast?

Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (reviderad 2019) - Skolverket.