:

Hur länge ska Lackbets torka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska Lackbets torka?
  2. Hur applicera bets?
  3. Kan man blanda bets?
  4. Hur använder man Oljebets?
  5. Hur många lager bets?
  6. Hur många gånger kan man betsa?
  7. Hur Lackbetsar man?
  8. Kan man betsa över bets?
  9. Kan man betsa på hårdvaxolja?
  10. Kan man betsa två gånger?

Hur länge ska Lackbets torka?

Låt betsen torka i minst 3 timmar. Om en mörkare ton önskas skall ytan slipas lätt med fint slippapper, torkas ren och därefter kan ytterligare ett lager bets appliceras.

Hur applicera bets?

Stryk på träbets med en planstrykare, pensel eller svamp i träets hela längdriktning. Gnid in betsen med ett torrt papper eller svamp tills ytan är nästan torr. Vill du betsa flera gånger, för starkare kulör, bör betsen torka i 2 timmar innan du stryker på nästa lager.

Kan man blanda bets?

Späd Äkta bets och Lackbets Aqua med vatten och Lackbets med T-sprit. Om du önskar en helt annan kulör går det bra att med utgångspunkt från nuvarande sortiment blanda egna kulörer.

Hur använder man Oljebets?

Oljebets är den betsen som har längst öppentid och är därför enklare att applicera jämt över stora, såväl som små, ytor. Det betyder att du kan använda den dels till möbler och inredning men det går även att använda till exempelvis golv eller bänkytor.

Hur många lager bets?

Lägg på betsen med en pensel eller svamp i träets längdriktning. Arbeta in betsen ordentligt med en svamp eller luddfri trasa för ett så jämnt slutresultat som möjligt. Då kan du också styra hurpass framträdande ådringen skall vara. Lägg på ett eller flera lager bets – beroende på hur täckande resultat du vill ha.

Hur många gånger kan man betsa?

Vi rekommenderar att betsning endast utförs 1 gång. Vid önskan om starkare kulör kan ytan betsas fler gånger.

Hur Lackbetsar man?

Lackbets är en kombination av den vanliga betsen och en tillsats med klarlack. När du använder lackbets behöver du inte efterlackera den betsade ytan. Om ytan och träet du ska betsa redan är behandlad kan du använda lackbets. Var noggrann med att ta bort alla gamla lackrester och efterslipar ytan.

Kan man betsa över bets?

Om ytan och träet du ska betsa redan är behandlad kan du använda lackbets. Var noggrann med att ta bort alla gamla lackrester och efterslipar ytan. Det är viktigt att du stryker ut betsen jämnt och flödigt oavsett om du använder lackbets eller vattenbaserad bets.

Kan man betsa på hårdvaxolja?

Hårdvaxolja kan användas både till betsade, tidigare oljade och trärena ytor. Den fyller samma funktion i alla tre fallen.

Kan man betsa två gånger?

Vi rekommenderar att betsning endast utförs 1 gång. Vid önskan om starkare kulör kan ytan betsas fler gånger.