:

Hur använda kettlebells?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda kettlebells?
  2. Vad är en bra kettlebell?
  3. Vilka övningar är bäst för magen?
  4. Vilken vikt på kettlebell ska man börja med?
  5. Vad är en bra vikt på en kettlebell?
  6. Vad tränar man när man kör marklyft?

Hur använda kettlebells?

RAKA MARKLYFT KETTLEBELL Stå med kettlebell mellan dina fötter. Luta dig fram med rak rygg och aktiv bål och LÄTT böjda knän. Plocka upp kettlebell från marken pressa benen nedåt kom upp till stående med hjälp av dina ben och rumpa. Upprepa.

Vad är en bra kettlebell?

Jag brukar i första hand rekommendera original-kettlebellen (också kallad tävlings-kettlebell) som är stor och rund och färgglad med ett järnhandtag. De här är den enda modellen av kettlebells som alla är lika stora och har lika stora handtag oberoende av vikten, och det är ett stort plus när man lär sig nya övningar.

Vilka övningar är bäst för magen?

Att träna magen går att göra på många olika sätt. Här listar vi 4 övningar som stärker din mage och som går bra att göra hemma....Magövningar copy by@ExorLive

  1. Liggande benlyft. ...
  2. Sittande rotation av överkropp med hantel. ...
  3. Bäckenlyft. ...
  4. Plankan med utdrag av ben.

Vilken vikt på kettlebell ska man börja med?

7.5 kg: Bra startvikt för de flesta tjejer. 12 kg: För starka tjejer passar det här som startvikt, annars är det en lämplig fortsättningsvikt när 7.5kg kg börjar bli för lätt i de ballistiska övningarna. 16 kg: Lämplig startvikt för de flesta killar.

Vad är en bra vikt på en kettlebell?

Vilken vikt du skall ha på kettlebellen varierar beroende på hur mycket du väger, hur träningsvan du är och vad för typ av övningar du har tänkt utföra. Dom vanligaste vikterna är 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32 och 36 kg, men vi på Gymkompaniet säljer även kettlebells upp till 92kg.

Vad tränar man när man kör marklyft?

Marklyft muskler Du tränar dels nedre delen av ryggen men även trapezius, axlar och även dina vingar får sig en omgång. Förutom ryggen tränar du sätesmusklerna och musklerna i anslutningen till din höft. Dina ben är även de viktiga marklyft muskler och du tränar hela benen precis som vid knäböj.