:

Hur fungerar en Porta Potti?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en Porta Potti?
  2. Hur fungerar toaletten i husbil?
  3. Hur ofta tömmer man en Porta Potti?
  4. Hur mycket Saneringsvätska ska det vara?
  5. Hur får man el till husvagn?
  6. Hur fungerar elen i en husbil?

Hur fungerar en Porta Potti?

Porta Potti är en underbar pryl när man seglar en liten båt! Den vanligaste typen av toalett är delbar på mitten. Den undre delen är en tank och den övre delen består av sittring och spolningsmekanism. När man skall göra sitt, sätter man sig ned och drar ut en spak som öppnar en lucka mellan sittringen och tanken.

Hur fungerar toaletten i husbil?

Fast toaletten i husbilen har en lucka i stället för vattenlås. Så när man går på toaletten så öppnar man luckan och det man lämnar efter sig hamnar i en sluten toalettkassett, direkt under toalettstolen. När man stänger luckan, som flyttas åt sidan, så kan en inte se eller känna lukten av vad som finns i tanken.

Hur ofta tömmer man en Porta Potti?

En porta potti kan man i stort sett alltid tömma, även när man ligger i hamn. Med småbarn ombord är man beroende av att de små liven ska kunna kissa på natten!

Hur mycket Saneringsvätska ska det vara?

jag använder biltemas saneringsvätska enbart i vattentanken, ca 5dl per fyllning. funkar jättebra, jag har inga problem med odör. så kan man tömma hur ofta man vill utan att slösa medel.

Hur får man el till husvagn?

För att koppla el till vagnen på campingplatsen skall man använda en godkänd elkabel. Det skall vara en kraftig kabel av typen H07 RN-F eller motsvarande, och det är samma system som gäller för tältvagnar och husbilar. Kabeln skall innehålla skyddande delar och får maximalt vara 25 meter långt.

Hur fungerar elen i en husbil?

Det finns ett 12-voltssystem i fordonen, ett system med batteri som driver det mesta i husvagnen eller husbilen – både fläktar, vattenpump och all belysning. ... Laddningen sker med 230 volt och ombordladdaren, eller så laddas batterierna i bodelen av bilens generator när motorn är igång.