:

Hur funkar Krysslaser?

Innehållsförteckning:

 1. Hur funkar Krysslaser?
 2. Hur använder man ett Laservattenpass?
 3. Vilken Korslaser?
 4. Vad är en Kombilaser?
 5. Hur funkar ett Laserpass?
 6. Hur fungerar en Bygglaser?
 7. Vilken rotationslaser?
 8. Hur använda laser?
 9. Vad är Punktlaser?

Hur funkar Krysslaser?

Vad är en krysslaser? Det är ett verktyg som gör det enkelt att sätta upp saker rakt på väggen. Lasern kastar en vågrät och lodrät laserlinje dit den pekas, vilket gör att du enkelt kan montera upp hyllor eller sätta upp kakelplattor helt rakt.

Hur använder man ett Laservattenpass?

En linjelaser är ett "handfritt" vattenpass, även känt som ett laservattenpass. En linjelaser projekterar upp en laserstråle på exempelvis väggen, en laserstråle som är 100 procent rak.

Vilken Korslaser?

Krysslaser - Bäst i Test 2021

OmdömeProduktPris
★ 9,4Stanley Cubix SetBäst pris 1136 kr
9,3Leica Lino L2Gs-1Bäst pris 6039 kr
9,0Bosch UniversalLevel 3Bäst pris 1695 kr
★ 8,8Luxorparts KrysslaserBäst pris 399 kr

Vad är en Kombilaser?

Kombilasern från Tech-Pro är utrustad med: Krysslaser, som garanterar att du får ordning på både vertikala och horisontella linjer. Perfekt för att garantera att exempelvis kakelplattorna hamnar korrekt. Tre libeller; en lodrät, en vågrät och en 45 graders-libell. En stor hjälp till alla former av upphängning.

Hur funkar ett Laserpass?

Ställ laserpasset mitt emellan de två punkterna som ska mätas. Markera nivån på respektive mätplats rotera sedan passet 180 grader och markera nivåerna på nytt. Flytta sedan passet en liten bit ( det behövs inte mycket ca 0.5m) och gör om mätningen en gång till.

Hur fungerar en Bygglaser?

LASER är en akronym och står för "Ljusförstärkning genom stimulerad strålning". I enkla termer: Ljuspartiklar (fotoner) upphetsas med strömavgivande energi i form av ljus. Detta ljus är buntat i en stråle. Således bildas laserstrålen.

Vilken rotationslaser?

Våra favoriter

 • Topcon RL-SV2S. Vårt betyg (4,9/5) Om du letar efter en funktionell och mångsidig bygglaser som klarar av flera olika arbetsuppgifter, rekommenderar vi att du kikar på RL-SV2S från varumärket Topcon. ...
 • Bosch GRL 400 H. Vårt betyg (4,7/5) ...
 • Leica Rugby 640G. Vårt betyg (4,3/5)

Hur använda laser?

Idag används laser mycket ofta som ett precisionsverktyg inom kirurgin. Den allra tunnaste laserstrålen är stark nog att skära igenom vävnader och klarar även sådana uppdrag som att slipa på hornhinnan. Man bränner då helt enkelt loss små små delar för att rätta till synproblem som närsynthet och långsynthet.

Vad är Punktlaser?

Punktlaser används när man vill förlänga en punkts position till en annan del av rummet eller när man vill loda en punkt från golv till tak. Detta är mycket användbart vid dragning av rör och kablar och vid uppsättning av armaturer.