:

Hur steka i Kolstålspanna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur steka i Kolstålspanna?
  2. Hur ska en Kolstålspanna se ut?
  3. Vad ska man inte steka i kolstål?
  4. Hur bränna in stekpanna?
  5. Är Kolstålspanna bra?

Hur steka i Kolstålspanna?

Slå lite olja i pannan, ca 1 cm, förslagsvis rapsolja. Ställ den på plattan och vrid upp värmen (har du induktion: Akta dig för att gå på med för hög värme direkt) och kör tills det ryker. Kör på medel temp i 5-10 min – det är varken svårt eller tidskrävande, men det är viktigt om du vill få ut max av pannan.

Hur ska en Kolstålspanna se ut?

När du köper kolstålspannan är den silverfärgad men efterhand blir den svart, vilket är helt rätt! Om du vill få ut bästa resultatet av din kolstålspanna ska du bränna av den innan användning och under årens lopp. När du bränner av den skapas en non-stickbeläggning. I filmen nedan kan du ska använda din kolstålpanna.

Vad ska man inte steka i kolstål?

Så var väldigt försiktig om du har induktionsspis och vill använda kolstål. Av samma skäl ska man inte heller diska pannorna när de är heta, snabb nedkylning kan också få en stålstekpanna att slå sig. Sammanfattningsvis svarar stålstekpannor snabbare än gjutjärnspannor på temperaturförändringar.

Hur bränna in stekpanna?

Inbränning

  1. Diska noga med varmt vatten (inget diskmedel!).
  2. Låt torka på svag värme på platta.
  3. Smörj in med matolja eller fett. ...
  4. Sätt pannan på en platta med hög värme.
  5. När pannan sugit åt sig fettet smörjer du på nytt.
  6. Upprepa detta tills pannan inte längre suger åt sig fettet.

Är Kolstålspanna bra?

Kolstålspannan är din nya bästa vän i köket och har varit kockarnas favorit i åratal. Den har en lång levnadstid, en fantastisk värmefördelning och en naturlig non-stickbeläggning. Kolstålspannor är tillverkade av antingen stål eller kolstål.