:

Vad gör man med bivax?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör man med bivax?
 2. Hur använda Beeswax?
 3. Hur får man bivax flytande?
 4. Hur använder man Möbelvax?
 5. Är bivax farligt?
 6. Vad löser upp bivax?
 7. Var kan man köpa bivax till möbler?
 8. Var kan jag köpa bivax?
 9. Hur gör man flytande honung?
 10. När smälter vax?

Vad gör man med bivax?

Cerat, lotion bars, bivaxolja, bodybutter, salvor till exempel. ... Och grundrecept för salvor finns här. 3 Som smörjmedel i hemmet – kanske en byrålåda som går trögt, gnugga lite bivax på spikar eller skruvar för att hjälpa dom att glida lättare eller å blixtlås som inte vill. 4 Du kan behandla trä med vax.

Hur använda Beeswax?

Användning: Handtvätta dukarna i kallt vatten med ett milt, miljövänligt diskmedel. Låt dem lufttorka eller torka av med handduk.

Hur får man bivax flytande?

Värm fast honung i vattenbad för att den flytande. Göra fast honung flytande igen genom att värma honungen. Redan vid 35-45° återgår honungen till flytande form. Honungen håller sig flytande kortare eller längre tid beroende på vilken sort du använder.

Hur använder man Möbelvax?

Steg för steg hur du lägger på vax

 1. Ta vax ur vaxburken med penseln/borsten.
 2. För ut det med lätt rörelse över en liten yta i taget.
 3. Tänk ”handkräm” när du ska smörja vaxet på ditt alster. ...
 4. Ha en dammfri trasa i ena handen, torka direkt upp det korniga överskottet.
 5. Ta hela tiden bort överflödet.

Är bivax farligt?

Bivax läker sår Bivax är ett fantastiskt material, som bina producerar i körtlar på bakkroppen och använder till byggnadsmaterial. Bivax används mycket i kosmetika, som konsistensgivare i krämer, salvor och i läpp-produkter som läppomada och läppstift. Det har också fina terapeutiska egenskaper.

Vad löser upp bivax?

Vaxet löses av olja, eterisk oljor, terpentin, bensin och lacknafta. Det är olösligt i vatten och kall alkohol. Smält bivax kan blandas med olja och flytande paraffin. Bivax kan förvaras hur länge som helst i rumstemperatur men om man inte vill att det ska blekna bör det förvaras mörkt.

Var kan man köpa bivax till möbler?

Bivax köper du hos din lokala biodlare eller biredskaphandlarna. Skär bivaxet i mindre bitar för att lättare kunna väga/smälta. Var försiktig vid hantering av bivax och terpentin eftersom de är brandfarliga, har låg flampunkt och kan självantända vid uppvärmning.

Var kan jag köpa bivax?

Fråga efter svenskt bivax hos lokala biodlare i närheten eller hos välkända biredskapsförsäljare i sverige, eller bli biodlare och få eget bivax från den egna biodlingen. Bivax säljs ofta som vaxmellanväggar eller i vaxblock och ibland som flingor eller pellets.

Hur gör man flytande honung?

Hur få fast honung flytande? Ställ honungsburken i vattenbad eller några minuter i mikrovågsugn, men glöm då inte att ta av locket. Redan vid 35-45° återgår den till flytande form och håller sig så kortare eller längre tid beroende på sort.

När smälter vax?

Tar ca 30 min att smälta ur det mesta av vaxet.