:

Hur ska man använda balsam?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska man använda balsam?
  2. Vad händer om man har balsam i håret?
  3. Kan man använda bara balsam?
  4. Vart ska man applicera balsam?
  5. Vad händer om man hår balsam i håret för länge?

Hur ska man använda balsam?

Hur använder man hårbalsam Hårbalsam har en rikare textur än en conditioner och den kan även tillföra hårbotten näring. Men balsam ska inte användas oftare än två gånger i veckan för att inte belasta håret. Vanligen ska du låta den verka omkring 5 minuter.

Vad händer om man har balsam i håret?

Har du i för mycket balsam kan det göra håret tungt och livlöst, särskilt om du har väldigt tunna hårstrån. Normalt hår behöver en klick i ungefär samma storlek som en femkrona. Har du väldigt långt och tjockt hår som absorberar balsamet behöver du antagligen lite mer.

Kan man använda bara balsam?

Kändisfrisören Bobby Oduncu menar att man kan tvätta håret med ett schampo varannan gång, och bara använda balsam varannan gång. Men det viktigaste är att inte tvätta håret för ofta, oavsett om du använder balsammetoden eller inte. Två gånger i veckan är lagom.

Vart ska man applicera balsam?

De flesta av oss masserar gärna vår hårbotten för att det känns skönt, men det är faktiskt den del av håret som har minst nytta av balsam, för här är håret nytt och starkt. Däremot ska du massera in balsam i topparna, där det är skört och torrt och verkligen har behov av balsam.

Vad händer om man hår balsam i håret för länge?

4. Du låter balsamet sitta i för länge. Många låter balsamet sitta i för länge och det gör att håret blir tungt. De flesta balsam ger bäst effekt efter 2–3 minuter i håret.