:

Hur anmäler man CSN?

Innehållsförteckning:

 1. Hur anmäler man CSN?
 2. Vilket konto kommer CSN på?
 3. Hur anmäler man sitt kontonummer till Swedbank?
 4. Är mitt konto anslutet till SUS?
 5. Kan man få CSN bidrag om man jobbar?
 6. Vad händer med studiebidraget när man fyller 18?
 7. Hur fyller man i clearingnummer och kontonummer Swedbank?
 8. Vart hittar jag mitt Lönekontonummer?

Hur anmäler man CSN?

Om du har e-legitimation (BankID) kan du anmäla ditt konto via Swedbanks digitala tjänst. Du kan även se om du redan har ett konto registrerat. Om du saknar e-legitimation måste du anmäla ditt konto på ett av Swedbanks kontor. Om du inte anmäler ditt kontonummer betalar vi ut pengarna via en kontantavi.

Vilket konto kommer CSN på?

Det är Swedbank som sköter utbetalningarna från CSN. Därför är det till Swedbank som du ska meddela vilken bank och vilket konto du vill ha pengarna insatta på. Du kan ha ditt konto i vilken svensk bank som helst.

Hur anmäler man sitt kontonummer till Swedbank?

Kontoanmälan - företag och privatpersoner Företag som vill anmäla sitt konto till kontoregistret behöver besöka ett Swedbank- eller sparbankkontor. Observera att arbetsgivare, företag och andra banker inte kan anmäla en privatpersons konto. Kontoanmälan ska göras av privatpersonen själv.

Är mitt konto anslutet till SUS?

Pengarna betalas ut via Swedbanks lön- och utbetalningssystem (SUS)....Se om ditt konto är anmält i internetbanken/Serviceportalen

 • Klicka på ”anmäl konto till kontoregistret” ovan.
 • Efter inloggning visas befintligt anslutet konto.
 • Om konto saknas eller du vill ändra kontoanslutning, lägg till ditt konto.

Kan man få CSN bidrag om man jobbar?

Om du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd. När du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd finns det en inkomstgräns som kallas fribelopp. Om du har inkomster över fribeloppet så kan du inte lika mycket bidrag och lån från CSN. ... Då kanske du har rätt till mer bidrag och lån.

Vad händer med studiebidraget när man fyller 18?

Vem som får pengarna beror på om du är över eller under 18 år. Innan du är myndig betalar vi ut bidragen till din eller dina vårdnadshavare. När du har fyllt 18 år så betalar vi ut pengarna direkt till dig. Så länge den studerande är omyndig betalar vi ut studiebidrag och andra bidrag till en betalningsmottagare.

Hur fyller man i clearingnummer och kontonummer Swedbank?

Clearingnumret står före kontonumret. Om clearingnumret börjar på siffran 7 är hela kontonumret (inklusive clearingnumret) elva siffror långt och clearingnumret är de fyra första siffrorna. Om clearingnumret börjar på siffran 8 är kontonumret femton siffror långt och clearingnumret är de fem första siffrorna.

Vart hittar jag mitt Lönekontonummer?

För att kunna få din lön måste du lägga in ett kontonummer. Numret som står på ditt kort är INTE ditt kontonummer. Enklaste sättet att hitta ditt kontonummer är via din internetbank. Fråga annars gärna din förälder om du inte hittar!