:

När får man smörja bebisar med solkräm?

Innehållsförteckning:

  1. När får man smörja bebisar med solkräm?
  2. Kan spädbarn vara i solen?
  3. När använda solkräm?
  4. Varför inte solskydd på bebis?
  5. När ska man ta på sig solkräm?

När får man smörja bebisar med solkräm?

Barn under ett år inte ska vara i direkt solljus, då deras hud är extra känslig och fortfarande håller på att utvecklas. Solkräm ska därmed inte behövas. När bebisen sen börjar krypa eller gå, ska huden som inte täcks av vanliga kläder eller badkläder med UV-skydd smörjas in med solkräm.

Kan spädbarn vara i solen?

Spädbarn ska inte vistas i solen Barn under ett år ska inte vara i direkt solljus över huvud taget. Små barn kan skuggas med till exempel parasoll, soltält eller UV-skydd till barnvagnen i kombination med att barnet har kläder och solhatt. Tänk på att endast ett parasoll inte skyddar spädbarnet helt mot UV-strålningen.

När använda solkräm?

Och den kan vara hög redan i början av våren. Cancerexperter rekommenderar att du ska skydda dig med solkräm när UV-index är 3 eller högre. I Sverige innebär det typiskt perioden från april till september mellan kl. 12 och 15 på dagarna.

Varför inte solskydd på bebis?

Barnens hud är mycket känsligare än vuxnas - den är tunnare och blir därför lättare bränd. Barn under ett år har nästan inget skydd alls mot solens strålar och ska helst inte utsättas för direkt solljus. ...

När ska man ta på sig solkräm?

Cancerexperter rekommenderar att du ska skydda dig med solkräm när UV-index är 3 eller högre. I Sverige innebär det typiskt perioden från april till september mellan kl. 12 och 15 på dagarna.