:

Vad är ett utgångspris?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ett utgångspris?
  2. Hur mycket lägre än utgångspris kan man lägga?
  3. Varför förekommer lockpriser?
  4. Vad menas med lockpriser?
  5. Får man lägga dolt bud?
  6. Kan man lägga samma bud?

Vad är ett utgångspris?

Utgångspris. När en bostad läggs ut till försäljning med ett utgångspris, är det priset som budgivningen är tänkt att starta på. Men som budgivare kan du välja att börja budgivningen både över och under utgångspriset och säljaren får välja själv om den vill anta budet eller inte.

Hur mycket lägre än utgångspris kan man lägga?

Hur långt under utgångspris räknas som ett skambud? Det går inte att svara på generellt eftersom varje försäljning har sina unika förutsättningar. Ett bud som är 500 000 kronor under utgångspriset kan räknas som ett skambud i vissa fall men vara helt rimligt i andra.

Varför förekommer lockpriser?

Genom att använda lockpriser kan fler spekulanter lockas till att besöka ett objekt, och eventuellt deltaga i en hektisk budgivning. ... Denna hypotes grundar sig i att ett lägre utgångspris skulle attrahera fler spekulanter.

Vad menas med lockpriser?

Med lockpris menas att mäklaren anger ett felaktigt pris. Bara för att försäljningspriset är högre än utgångspriset behöver det inte innebära att mäklaren har använt sig av ett lockpris. Det måste avgöras från fall till fall. Det är säljaren som bestämmer vem som ska få köpa bostaden och till vilket pris.

Får man lägga dolt bud?

Ett dolt bud är ett bud med villkoret att vara hemligt för övriga spekulanter och budgivare. Det är upp till säljaren om hen vill acceptera budet och om hen vill hålla det dolt för resten av budgivarna, med risk för att budgivaren inte längre står fast vid sitt dolda bud.

Kan man lägga samma bud?

Visst går det att lägga samma bud men med olika förutsättningar. När jag sålde min lägenhet var det två budgivare kvar, den som bjöd högst erbjöd 1.4 miljoner men bara under förutsättning att han själv fick sin lägenhet såld till ett visst pris innan överlåtelsen.