:

Hur mycket kan man sälja en kattunge för?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kan man sälja en kattunge för?
  2. Hur mycket brukar kattungar kosta?
  3. När Veterinärbesiktiga kattungar?
  4. Är det lätt att sälja kattungar?
  5. Hur mycket ska en bondkatt kosta?
  6. Hur mycket kostar en perser?
  7. Får man ge bort kattungar?

Hur mycket kan man sälja en kattunge för?

För ett tag sedan ändrade en av Sveriges största annonssajter sina regler för försäljning av katter och hundar. Katterna får numera inte säljas för under 500kr och hundar måste kosta minst 1000kr.

Hur mycket brukar kattungar kosta?

Priset för en katt kan variera mycket. På Blocket har man t ex satt en minimikostnad på 500 kr. Sen kan priset vara högre eller lägre beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. En raskatt kostar ofta 7000 kr eller mer.

När Veterinärbesiktiga kattungar?

Kattungen ska inte levereras förrän allra tidigast vid tolv veckors ålder. När det är dags att hämta hem kattungen bör uppfödaren ha upprättat ett köpekontrakt som bägge parter ska vara överens om och skriva under. Kattungen ska vara veterinärbesiktigad, vaccinerad mot kattpest samt avmaskad.

Är det lätt att sälja kattungar?

Hur lätt eller svårt det är att hitta köpare till kattungarna beror bland annat på vilken kattras det är. Vissa kattraser är väldigt efterfrågade och man blir som uppfödare kontaktad av intresserade köpare redan innan man har planerat en kull. Om så inte är fallet kan man behöva annonsera och berätta om sina katter.

Hur mycket ska en bondkatt kosta?

En katt utan stamtavla, en så kallad huskatt eller bondkatt, kan du många gånger köpa för en ganska liten kostnad, medan de dyraste raskatterna kan kosta tio tusentals kronor. Att adoptera en katt från ett katthem kan kosta allt från några hundra kronor till några tusenlappar beroende på kattens ålder.

Hur mycket kostar en perser?

Detta är naturligtvis inte billigt: en perserkatt kan kosta upp mot 8000 kronor, för djur med stammtavla kan priset även gå upp emot 15000 kronor.

Får man ge bort kattungar?

§9 Så länge kattungarna behöver mjölk och omvårdnad från sin mamma får de inte skiljas från henne annat än tillfälligt och över huvudtaget inte innan de är tolv veckor gamla. Kattungarna får heller inte lämna uppfödaren förrän tidigast vid tolv veckors ålder om det inte finns särskilda skäl.”