:

Får man sälja vattenpipa?

Innehållsförteckning:

  1. Får man sälja vattenpipa?
  2. Vad krävs för att få sälja tobak?
  3. Får man sälja cigaretter online?
  4. Vad händer om man säljer tobak till minderårig?
  5. Vad kostar det att sälja tobak?
  6. Vad har Sverige för lagar kring tobak?
  7. Får man sälja cigaretter dyrare?

Får man sälja vattenpipa?

Till försäljning av tobaksvaror räknas även när man tillhandahåller vattenpipor för rökningsessioner. När du erbjuder rökningssessioner i vattenpipa till dina kunder bör du tänka på att din vattenpipstobak ska vara anmäld och godkänd av Folkhälsomyndigheten.

Vad krävs för att få sälja tobak?

Du som säljer tobaksvaror måste från och med den ansöka om tillstånd hos kommunen enligt lagen om tobak och liknande produkter. Både detaljhandlare och partihandlare behöver söka tillstånd. För att tillstånd ska du visa att du är lämplig att utöva verksamheten.

Får man sälja cigaretter online?

Det finns olika typer av tillstånd beroende på vem du ska sälja tobaksvaror till: Ska du sälja till konsumenter behöver du ansöka om detaljhandelstillstånd. Ska du sälja via internet behöver du ansöka om ett internettillstånd.

Vad händer om man säljer tobak till minderårig?

Du får inte sälja tobaksvaror till någon som inte fyllt 18 år. Du ska ha skyltar om åldersgränsen som syns tydligt. Skyltarna ska sitta där det finns tobak och där försäljningen sker, alltså vid kassan. ... Den som säljer eller lämnar ut tobak till någon som är under 18 år riskerar böter eller fängelse.

Vad kostar det att sälja tobak?

När du ansöker om tillstånd gör tillståndsenheten en utredning, därför kostar det pengar att ansöka om tillstånd för att sälja tobak. Avgiften just nu är 9200 kr och sätts in på bankgiro när du gör din ansökan. Om du får ett tillstånd så ska du betala en tillsynsavgift. Tillsynsavgiften är 6 600 kr varje år.

Vad har Sverige för lagar kring tobak?

Den började en ny lag på tobaksområdet att gälla, lagen () om tobak och liknande produkter. Den nya lagen ersätter den tidigare tobakslagen (1993:581) och lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare (2017:425). Här får du en översiktlig presentation av den nya lagen.

Får man sälja cigaretter dyrare?

Tobaksförsäljarna har blivit omkring 16 procent färre i år, efter att högre avgifter införts för försäljarna. Syftet med den nya tobakslagen är att kostnaderna för kommunernas prövning av tillstånd för att sälja tobak ska bäras helt av butikerna, inte av skattebetalarna. ...