:

Var kan jag sälja mina tavlor?

Innehållsförteckning:

  1. Var kan jag sälja mina tavlor?
  2. Var sälja sin konst?
  3. Vem köper gamla tavlor?
  4. Hur mycket ska man ta betalt för konst?
  5. Vilken konst säljer?
  6. Hur vet man om en målning är äkta?
  7. Vem kan värdera tavlor?
  8. Vad kan man göra med gamla tavlor?
  9. Hur mycket tar en gallerist?

Var kan jag sälja mina tavlor?

Några tips på var du kan få kostnadsfri värdering av din konst:

  • Bukowskis. Hos Bukowskis kan du enkelt och kostnadsfritt värdera allt från möbler, keramik, konst, silver, mattor, smycken och konsthantverk. ...
  • Åmells. Åmells värderar kostnadsfritt högklassig konst, skulptur och antikviteter. ...
  • Stockholms Auktionsverk.

Var sälja sin konst?

KonstShop.se ska vara den naturliga marknadsplatsen där konstnärer och konsthantverkare ställer ut och säljer sina verk. Och Konstshop ska vara det naturliga valet för konstintressenter och köpare när de ger sig ut på konstjakt. Ställ ut och sälj din konst för endast 295 kronor för ett helt år.

Vem köper gamla tavlor?

Det finns två sätt du kan värdera din konst och tavlor hos Sefina. Antingen värderar du konstföremålen online här på Sefina eller så besöker du en av våra butiker. Innan du gör det har vi samlat lite råd kring värdering av konst och tavlor som kan vara bra att känna till.

Hur mycket ska man ta betalt för konst?

Man tar betalt för storlek på målningen gånger (X) en faktor mellan 20-100 som du bedömer själv. Sen räknar du så här: Mät din målning (inte ram) i cm, höjd och bredd. Plussa ihop höjd+bredd och sedan multiplicerar du med din faktor. Summan du får fram är priset inklusive ram.

Vilken konst säljer?

Vissa plattformar säljer originalverk, andra grafik, glas eller smycken; några säljer enbart verk i en viss prisklass medan andra är inriktade på gicléeprintar eller mönstertryck på tyg eller tapeter.

Hur vet man om en målning är äkta?

Patina. Detta är ett av de enklaste sätten att se om tavlan är ett original, om det är en äldre tavla. Olika material åldras nämligen på olika sätt och får vanligtvis en förändrad textur som du enkelt kan känna på baksidan av verket.

Vem kan värdera tavlor?

Våra intendenter har stor erfarenhet av att värdera konst, antikviteter och design och bistår er gärna. Fyll i formuläret och ladda upp bilder på dina föremål för att enkelt och snabbt få dina föremål värderade av några av Sveriges ledande experter.

Vad kan man göra med gamla tavlor?

Här kommer nio exempel på hur du kan använda tavlorna.

  1. Concrete LCDA. Kombinera antika praktfulla målningar med råa betongväggar. ...
  2. usona. När det gamla kommer till sin rätt på patinerade väggar. ...
  3. Bruce Bierman Design. ...
  4. Kasha Paris. ...
  5. Mises en scènes. ...
  6. Catherine Sandin. ...
  7. Emilie Bongard - [èmM] Architectures. ...
  8. Porträtt i tapeten.

Hur mycket tar en gallerist?

Galleriet tar vanligtvis en överenskommen provision om 50% på försäljningar, men debiterar inga kostnader gentemot konstnären för t ex lokalhyra, personalkostnader, försäljningskostnader, annonser och dylikt.