:

Får man sälja snus om man är under 18?

Innehållsförteckning:

  1. Får man sälja snus om man är under 18?
  2. Är det olagligt att sälja snus?
  3. Måste man vara 18 för att sälja tobak?
  4. Hur gammal ska man vara för att snusa?
  5. Är det åldersgräns på snus?
  6. Är det olagligt att sälja cigaretter?

Får man sälja snus om man är under 18?

Det blir ingen 18-årsgräns för att sälja snus och cigaretter. Regeringen gick emot tobaksutredningen och valde att avstå från åldersgräns i den nya tobakslagen.

Är det olagligt att sälja snus?

Får någon undet 18 år sälja snus o tobak? ... Åldersgränsen för handel med tobak regleras i tobakslagens 12 §. Enligt lagrummet är det förbjudet att sälja tobak till den som inte fyllt 18 år (12 § Tobakslagen). Lagen innehåller däremot inget förbud mot att sälja tobak för den som är under 18 år.

Måste man vara 18 för att sälja tobak?

Den som säljer eller lämnar ut tobaksvaror ska vara säker på att kunden har fyllt 18 år enl 5 kap 18§. Personen som säljer eller lämnar ut varan, exempelvis expediten i kassan, är personligen ansvarig för att ingen under 18 år får köpa tobak.

Hur gammal ska man vara för att snusa?

Tobakskonventionens parter är överens om en åldersgäns på 18 år för inköp av tobak. Dessutom får tobaksvarorna inte vara direkt tillgängliga för kunden på försäljningsställena och information om åldersgränsen ska vara väl synlig.

Är det åldersgräns på snus?

Det finns idag ingen lagstadgad åldersgräns och ingen annan särskild reglering för tobaksfria nikotinprodukter. Nikotin aktiverar hjärnans belöningssystem och är starkt beroendeframkallande. Användningen av tobaksfritt snus ökar bland barn och ungdomar.

Är det olagligt att sälja cigaretter?

Du får endast sälja folköl, tobak och elektroniska cigaretter till personer som har fyllt 18 år. Du ska ha en skylt om åldersgränsen som bör placeras väl synlig vid kassan. Du får inte sälja folköl, tobak och elektroniska cigaretter om du misstänker att varorna ska lämnas till en ungdom som inte har fyllt 18 år.