:

Får man sälja teak?

Innehållsförteckning:

  1. Får man sälja teak?
  2. Vad är Palisander för träslag?
  3. Får man sälja ebenholts?
  4. Är teak förbjudet?
  5. Vilka problem är det man försöker undvika genom att inte köpa möblerna?
  6. Vad är teak för träslag?
  7. Vilket träslag?
  8. Vad betyder jakaranda?

Får man sälja teak?

Biltemas logistikföretag Retlog förbjuds att sälja teakprodukter om de inte kan visa att den teak som kommer från Burma avverkats lagligt. Det här är Skogsstyrelsens första förbud enligt timmerförordningen.

Vad är Palisander för träslag?

handelsnamn för virke från ett flertal arter av släktet Dalbergia, som kommer från Sydostasien och Sydamerika. Virket från Sydamerika kallas även jakaranda (ej att förväxla med Jacaranda mimosifolia). Virket används framför allt till finare möbler och inredningar. ...

Får man sälja ebenholts?

Basar och gitarrer har ofta en greppbräda som är gjord av just rosewood och ibland ebenholts. Ändringarna i lagen gör att vid försäljning av instrument med rosewood eller ebenholts från Madagaska inom EU krävs att man kan visa upp att instrumentet kommit till EU och lagligt förvärvats innan den 2 januari 2017.

Är teak förbjudet?

TRÄRENT Teak var träslaget som gällde för bruksföremål under efterkrigstiden. I dag är nyproduktion av materialet tveksamt om det inte är miljöklassificerat.

Vilka problem är det man försöker undvika genom att inte köpa möblerna?

Under de senaste 100 åren har mer än 50% av den tropiska regnskogen försvunnit. En stor del av de vintagemöbler i mörkt ädelträ som anses trendiga idag har med andra ord producerats på miljön och vårt ekosystems bekostnad.

Vad är teak för träslag?

Teak är ett träd som växer i södra och sydöstra Asien. Det är ett mycket eftertraktat träslag för produkter som utemöbler, snickerier, husgeråd och inom båtbyggeri. ... Teak har en rödbrun färg som varierar något beroende på vart trädet växer. Teak från Java är oftast något ljusare medan teak från Burma är mörkare.

Vilket träslag?

Här listar vi några av de vanligaste träslagen i Sverige och vad du ska tänka på när du behandlar dem.

  • Furu. Tack vare tallens utbredning i Sverige och furans användbarhet är furun vanligt förekommande i såväl inredning och möbelvirke, som båtvirke och byggnadsvirke. ...
  • Gran. ...
  • Ek. ...
  • Ask. ...
  • Björk. ...
  • Lärk.

Vad betyder jakaranda?

Jakaranda (Jacaranda mimosifolia) är en trädart i familjen katalpaväxter från Argentina, Brasilien, Paraguay och Uruguay. Trädet, vars krona blir nästan helt blålila under blomperioden, är vanligt förekommande längs gator och i parker i bland annat Mexico City, Montevideo och Buenos Aires.