:

Får man CSN under jullov?

Innehållsförteckning:

  1. Får man CSN under jullov?
  2. Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?
  3. Hur kan du få studiebidrag under första halvåret?
  4. Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?
  5. När får du studiebidraget?

Får man CSN under jullov?

Vi betalar alltid ut studiemedlen i förskott. Pengarna för december får du alltså redan i november. Om din termin slutar i december är utbetalningen i november den sista.

Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?

  • Se hur mycket pengar du kan få. Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Hur kan du få studiebidrag under första halvåret?

  • Du kan få det till och med första halvåret det år du fyller 20. Om du fortsätter studera under andra halvåret kan du fortsätta få pengar, men du måste då ansöka om studiemedel. Du får studiebidrag från och med kvartalet efter du fyllt 16 år. För de övriga bidragen finns det ingen nedre åldersgräns. Stäng.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.

När får du studiebidraget?

  • Studiebidraget fungerar som en förlängning av barnbidraget. Du får det när du har fyllt 16 år och studerar på heltid på gymnasiet. Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du ansöka om studiemedel.