:

Kan man stämpla om man är timanställd?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man stämpla om man är timanställd?
  2. Hur mycket får man jobba för att få a-kassa?
  3. Kan man få a-kassa som vikarie?
  4. Vad gäller som timvikarie?
  5. Vad krävs för att få a-kassa unionen?

Kan man stämpla om man är timanställd?

Att kombinera din a-kassa med deltidsarbete går bra och det spelar ingen roll ifall du är timanställd eller anställd ett visst antal timmar per vecka. Under en ersättningsperiod kan du arbeta och få ersättning i max 60 veckor.

Hur mycket får man jobba för att få a-kassa?

För att ha rätt till ersättning måste du också ha jobbat tidigare. Du behöver uppfylla ett av följande villkor: Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året.

Kan man få a-kassa som vikarie?

Kan jag få a-kassa vid visstidsanställning? Ja, du har rätt till a-kassa vid visstidsanställning förutsatt att du uppfyller kraven för att ersättning från a-kassa. En visstidsanställning är en tidsbegränsad anställning, exempelvis provanställning eller ett vikariat.

Vad gäller som timvikarie?

Det som kallas timanställning är egentligen ingen anställningsform; det betyder bara att du får betalt per timme. Den som är timavlönad har en intermittent anställning eller visstidsanställning. Huvudregeln på arbetsmarknaden är tillsvidareanställning, det som i dagligt tal kallas "fast anställning".

Vad krävs för att få a-kassa unionen?

ha varit medlem i Unionen i minst 12 månader. ha varit medlem i en svensk a-kassa minst 12 månader. arbetat minst 80 timmar per kalendermånad, sammanlagt 12 månader senaste 18 månaderna*