:

Vem får stansa in nytt chassinummer?

Innehållsförteckning:

  1. Vem får stansa in nytt chassinummer?
  2. Är bilens chassinummer och identifieringsnummer samma sak?
  3. Var sitter chassinummer husvagn?
  4. Hur får man fram chassinummer?
  5. Var sitter chassinummer v70n?

Vem får stansa in nytt chassinummer?

Samtliga fordon som är av årsmodell 1969 eller senare ska ha ett instansat chassinummer. Om ditt fordon saknar, eller har ett svåravläst chassinummer, (det räcker med att ett enda tecken är: svårt att tyda, skadat eller saknas) så måste det stansas in på nytt.

Är bilens chassinummer och identifieringsnummer samma sak?

Sök på identifieringsnummer (chassinummer) Vid sökning på fullständigt identifieringsnummer får du fordonets grunddata: identifieringsnummer, fordonsslag, fabrikat med mera. Dessutom kan du söka på avkortade nummer (ned till de tre sista tecknen).

Var sitter chassinummer husvagn?

Vagnens chassinummer är stansat i chassits högra rambalk, något framför dörren.

Hur får man fram chassinummer?

Chassinumret finns på flera platser i bilen, men vanligast är att det sitter på instrumentbrädan (du kan se det genom vindrutan) och på en etikett på förarsidans dörrkarm. På vissa bilar sitter chassinumret också på motorn, motorhuven och andra delar.

Var sitter chassinummer v70n?

Via Transportstyrelsens e-tjänster kan du hitta ditt chassinummer med hjälp av ditt registreringsnummer. Du kan även hitta ditt chassinummer i registreringsbeviset alternativt nere till vänster i frammrutan på din bil. Chassinummer kan även benämnas som vin-nummer (VIN) eller identifikationsnummer.