:

Får man ha saker i trapphuset?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha saker i trapphuset?
  2. Får man ställa sopor i trapphuset?
  3. Får man ha dörrmatta i trapphuset?
  4. Vilket ansvar har fastighetsägaren för brandskyddet?
  5. Vilket ansvar har fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen gällande brandskyddet i din bostad?
  6. Vilket ansvar har fastighetsägaren för PCB radon och asbest?
  7. Vem ska stå för brandvarnare i lägenhet?
  8. Vem får riva asbest?
  9. Vem ska stå för brandsläckare?

Får man ha saker i trapphuset?

En brand där kan bli förödande. Därför ska trapphuset hållas fritt från brännbart material. Det ska också hållas fritt från sådant som kan vara i vägen vid en utrymning. Bor man i en liten lägenhet kan detta innebära problem med förvaring av exempelvis barnvagnar.

Får man ställa sopor i trapphuset?

Inledningsvis ska sägas att det inte finns någon lag som direkt reglerar situationen med sopor i trapphus. Det finns alltså inget förbud i lag mot att ställa sopor så som hemtjänsten gör. Vad gäller om trapphuset klassas som allmän plats stämmer det so du säger, alltså att ett trapphus inte klassas som allmän plats.

Får man ha dörrmatta i trapphuset?

Inte ens en dörrmatta – Enligt lagen om skydd mot olyckor får inte föremål som försvårar en utrymning stå där. ... Inte ens en dörrmatta tillåts utanför din dörr. Men om du riskerar att straffas för den är oklart.

Vilket ansvar har fastighetsägaren för brandskyddet?

Ditt ansvar som fastighetsägare Det är ägaren av fastigheten som ska se till det finns tillräcklig utrustning för livräddning och släckning vid brand. Dessutom är det ägaren som ska vidta övriga åtgärder som behövs för att förebygga brand.

Vilket ansvar har fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen gällande brandskyddet i din bostad?

Ditt ansvar som fastighetsägare Det är ägaren av fastigheten som ska se till det finns tillräcklig utrustning för livräddning och släckning vid brand. Dessutom är det ägaren som ska vidta övriga åtgärder som behövs för att förebygga brand.

Vilket ansvar har fastighetsägaren för PCB radon och asbest?

Du som fastighetsägare ansvarar för att saneringen genomförs på bästa sätt med hänsyn till miljön och människors hälsa. Anlita ett saneringsföretag med dokumenterad kunskap och erfarenhet av PCB-saneringar och som vid saneringar arbetar enligt Svenska Fogbranschens Riksförbunds (SFRs) metod eller annan likvärdig metod.

Vem ska stå för brandvarnare i lägenhet?

En förklaring kan vara att det inte är självklart vem som har ansvaret för detta i hyreshus. Lagen om skydd mot olyckor talar om ”ägare och nyttjanderättshavare”, alltså både hyresvärd och hyresgäst. ... – Om man inte har en brandvarnare i sin lägenhet ska man i första hand vända sig till hyresvärde och påpeka det.

Vem får riva asbest?

Arbetsgivarens ansvar För att arbeta med asbesthaltigt material ska ett företag ha tillstånd från Arbetsmiljöverket. Arbete med asbest kan vara till exempel rivning, bearbetning eller annan hantering av asbesthaltigt material, till exempel arbete på laboratorium med asbestanalyser.

Vem ska stå för brandsläckare?

Fastighetsägare är skyldiga att förebygga, hindra och begränsa bränder samt att tillhandahålla utrustning för släckning och livräddning.