:

Får man låna ut sin firmabil?

Innehållsförteckning:

  1. Får man låna ut sin firmabil?
  2. Vem ska stå på försäkringen?
  3. Kan man låna ut en leasad bil?
  4. Vem får köra bilen Länsförsäkringar?
  5. Vem får köra en tjänstebil?

Får man låna ut sin firmabil?

Det finns ingen lag som direkt förbjuder att ett mindre aktiebolag lånar ut en bil vederlagsfritt till en av aktieägarnas vänner. Vissa regler i aktiebolagslagen förhindrar visserligen aktieägare att berika sig själva på bolagets bekostnad - men dessa regler gäller främst bolag med flera ägare.

Vem ska stå på försäkringen?

I försäkringsvillkoren står det att försäkringen bara gäller för den som faktiskt äger bilen. Ägare är den som verkligen äger fordonet och har ett intresse av att försäkra det. Med ägare menas den som drabbas ekonomiskt vid en skada och kan bestämma om fordonet till exempel ska säljas.

Kan man låna ut en leasad bil?

När det gäller vem som får köra den leasade bilen brukar det fungera som när man äger bilen. Ungdomar kan övningsköra och det går att låna ut bilen till en kompis om det skulle behövas.

Vem får köra bilen Länsförsäkringar?

Du kan också låna ut din bil tillfälligt utan ersättning till någon annan, men grundregeln är att du som försäkringstagare är bilens huvudsakliga förare. ... Kom ihåg att det är samma villkor och aktsamhetskrav som gäller oavsett vem som kör bilen.

Vem får köra en tjänstebil?

Bruk av förmånsbil Förmånsbilen får användas för privat körning. Bilen får nyttjas av den anställdes familjemedlemmar, det vill säga maka/make, sambo och barn samt av annan anställd i företaget för tjänsteärenden.