:

Hur mycket får man i CSN lån och bidrag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får man i CSN lån och bidrag?
  2. Varför får man mindre studiemedel i maj?
  3. Hur länge kan man få CSN ålder?
  4. När får du studiebidraget?
  5. Hur mycket får du studiebidrag i månaden?
  6. Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?
  7. Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

Hur mycket får man i CSN lån och bidrag?

Om du studerar med studiemedel

StudietaktBidrag, krLån, kr
Heltid, 100 procent8401 932
Deltid, 75 procent6321 449
Deltid, 50 procent415971

Varför får man mindre studiemedel i maj?

Vi betalar alltid ut studiemedel i förskott. I maj får du alltså studiemedel för de veckor du studerar i juni, och då studerar du inte hela månaden. Därför är beloppet lägre. ... Men den första och sista utbetalningen på terminen kan vara för fler eller färre veckor.

Hur länge kan man få CSN ålder?

Idag kan du studiemedel och studiestartsstöd till och med det år du fyller 56 år. Från den 1 januari 2022 blir det lättare att studera högre upp i åldrarna då åldersgränsen flyttas till 60 år. Samtidigt införs ett nytt lån för alla som studerar med studiemedel och får pengar utbetalda från och med år 2022.

När får du studiebidraget?

  • Studiebidraget fungerar som en förlängning av barnbidraget. Du får det när du har fyllt 16 år och studerar på heltid på gymnasiet. Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du ansöka om studiemedel.

Hur mycket får du studiebidrag i månaden?

  • Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?

  • Se hur mycket pengar du kan få. Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.