:

Får man ha radio i butik?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha radio i butik?
  2. Får man spela Spotify i butik?
  3. Får man spela radio på restaurang?
  4. Vem ska betala till STIM?
  5. Vad kostar det att använda musik?
  6. Hur mycket kostar det att spela en låt på radio?
  7. Får man använda musik från Spotify?
  8. Måste man betala till SAMI?
  9. Varför spelas musik i affären?

Får man ha radio i butik?

Licens hos STIM & SAMI Den kan till och med omfatta arbetsplatser som inte är öppna för allmänheten men där flera kan höra musiken. Gränsen går vid 40 anställda där minst 20 kan lyssna på den. De mest välkända företagen som licensierar musik, som ofta är den musik du hör på radio eller spotify, är Stim och Sami.

Får man spela Spotify i butik?

Enligt våra villkor är Spotify enbart avsett för personligt, icke-kommersiellt bruk. Det innebär att du inte får sända eller spela Spotify för en offentlig publik från ett företag, t. ex. barer, restauranger skolor, butiker, salonger, dansstudior och radiostationer.

Får man spela radio på restaurang?

Om man driver en verksamhet som allmänheten har tillträde till, och man dessutom vill spela musik där, ska man i regel betala för detta. Det innebär att du som driver exempelvis en frisörsalong, bar, affär, restaurang eller gym oftast är tvungen att teckna två eller flera licens-avtal med STIM respektive SAMI (dvs.

Vem ska betala till STIM?

Den som framför musik offentligt är som huvudregel skyldig att betala ersättning för detta till STIM. Med offentligt framförande menas att man i en lokal som vem som helst kan få tillträde till framför musik, t. ex. genom att man spelar radio i lokalen.

Vad kostar det att använda musik?

Prisnivå 1"Bas": 350 kr per månad. Upp till 5 000 användarsessioner per månad. Prisnivå 2 "Premium": 1000 kr per månad. Upp till 15 000 användarsessioner per månad.

Hur mycket kostar det att spela en låt på radio?

Kostar det pengar att att spela musik i radio? Svaret är ja. Det är upphovsrättslagen (§ 47) som ger musikbolag samt artister en rätt till ersättning när deras låtar spelas i radio.

Får man använda musik från Spotify?

Enligt upphovsrättslagens 21 § får man framföra verk offentligt i samband med undervisning, och med stöd av denna kan man spela musik på lektioner. Emellertid förbjuder användarvillkoren för Spotify Free och Premium att man använder tjänsten för annat än privata och icke-kommersiella ändamål.

Måste man betala till SAMI?

Eftersom SAMI och Stim företräder olika rättighetshavare måste du betala upphovsrättslig ersättning till båda organisationerna när du spelar musik i din verksamhet. SAMI företräder artisterna och musikerna som framför musiken. Stim företräder upphovsmännen som skriver texten och musiken.

Varför spelas musik i affären?

Det är inte längre bara produkterna eller servicen som avgör om dina kunder uppskattar din butik. Musik är en beståndsdel som utgör ett viktigt konkurrensmedel. Musik och ljud är ett effektivt och starkt kommunikationsverktyg.