:

Får man CSN på folkhögskola?

Innehållsförteckning:

  1. Får man CSN på folkhögskola?
  2. Får man studielån på komvux?
  3. Hur mycket pengar får man om man pluggar på Komvux?
  4. Hur länge får man CSN folkhögskola?
  5. Vad räknas folkhögskola som?

Får man CSN på folkhögskola?

Studiehjälpens bidrag för studier på gymnasienivå Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

Får man studielån på komvux?

Du som läser på komvux kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden). ... För att studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN. Studiemedlen består av två delar: bidrag och lån. Du väljer själv om du bara vill ansöka om bidraget eller om du även vill låna pengar.

Hur mycket pengar får man om man pluggar på Komvux?

Det gäller till exempel om du ska läsa på grundskole- eller gymnasienivå på komvux eller folkhögskola, eller om du ska läsa en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)....Hur mycket kan jag ?

1 vecka, kr4 veckor, kr
Högre bidrag1 8597 436
Lån9133 652
Totalt2 77211 088

Hur länge får man CSN folkhögskola?

När du studerar på heltid kan du som längst studiemedel i 240 veckor för studier på eftergymnasiala utbildningar. Det motsvarar cirka sex års studier på heltid. Om du studerar på deltid räknar CSN om de använda veckorna till vad de skulle motsvara i heltidsstudier.

Vad räknas folkhögskola som?

Folkhögskola kan du både komplettera dina gymnasiebetyg och läsa kurser på eftergymnasial nivå. För eftergymnasiala kurser gäller samma förkunskapskrav som för högskolan, däremot ger inte folkhögskolan några akademiska högskolepoäng. ... En del folkhögskolor har vissa kurser som samarbetar med högskolor och universitet.