:

Får man studielån under sommaren?

Innehållsförteckning:

  1. Får man studielån under sommaren?
  2. Hur många högskolepoäng får man läsa under sommaren?
  3. När får du studiebidraget?
  4. Hur mycket får du studiebidrag i månaden?
  5. Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?
  6. Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

Får man studielån under sommaren?

För att ha rätt till studiemedel för en sommarkurs gäller följande: Kursen eller utbildningen måste ge rätt till studiemedel. Skolan måste ha rapporterat in kursen som en sommarkurs till CSN. Du måste studera på minst 50 procent i minst tre sammanhängande veckor under perioden juni–augusti.

Hur många högskolepoäng får man läsa under sommaren?

Du kan läsa max 23 högskolepoäng under en sommar.

När får du studiebidraget?

  • Studiebidraget fungerar som en förlängning av barnbidraget. Du får det när du har fyllt 16 år och studerar på heltid på gymnasiet. Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du ansöka om studiemedel.

Hur mycket får du studiebidrag i månaden?

  • Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Hur mycket kan du få studiebidrag i juni?

  • Se hur mycket pengar du kan få. Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden. Du får det för alla månader du studerar på heltid under september till maj. Du kan också ha rätt till en utbetalning i juni. Om din studietid är kortare än nio månader, eller om du skulle skolka, får du inte utbetalningen i juni.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.