:

Varför får man inte slänga överblivna läkemedel i papperskorgen?

Innehållsförteckning:

  1. Varför får man inte slänga överblivna läkemedel i papperskorgen?
  2. Kan man spola ner fimpar i toaletten?
  3. Vad får jag spola ner i toaletten?
  4. Kan man slänga Bomullspads i toaletten?
  5. Kan man slänga Alvedon?
  6. Vad gör man med överblivna läkemedel?
  7. Kan man spola ner bindor i toaletten?
  8. Kan man spola ner tops?
  9. Vad slängs i toaletten?

Varför får man inte slänga överblivna läkemedel i papperskorgen?

Apoteket satsar på att folk att minska mängden överblivna läkemedel, med ny insamlingskampanj. Läkemedel är klassat som farligt avfall och bör därför inte spolas ner i toaletten eller slängas i soporna.

Kan man spola ner fimpar i toaletten?

Spola aldrig ner snus eller fimpar i toaletten. De innehåller giftigt kadmium som sedan hamnar i våra vattendrag, och i det vatten som vi alla är beroende av. Släng fimparna och snuset i tunnan för restavfall (brännbart) – men se naturligtvis till att fimparna slocknat ordentligt först!

Vad får jag spola ner i toaletten?

Du får bara spola ner kiss, bajs och toapapper i toaletten. Fulspola inte!

Kan man slänga Bomullspads i toaletten?

Enligt Svenskt Vatten är det endast toalettpapper och avföring som får spolas ner i toaletten. Något svenskarna inte respekterar. ... Allra vanligast är det att förutom toalettpapper slänga ner hår, hushållspapper och snus i toalettstolen. Var tionde svensk slänger dessutom matrester, bomullspads och servetter i toaletten.

Kan man slänga Alvedon?

Du kan lämna in alla läkemedel. Det gäller både receptförskrivna och receptfria läkemedel för människor och djur, exempelvis tabletter, kapslar, stolpiller, salvor och flytande läkemedel.

Vad gör man med överblivna läkemedel?

Släng inte överblivna läkemedel i sopnedkastet och spola inte heller ned det i toaletten eller slasken. Allmänhetens överblivna läkemedel ska lämnas in till apotek för att bevara vår rena miljö. Alla apotek inom Apoteksgruppen tar emot dina överblivna läkemedel.

Kan man spola ner bindor i toaletten?

Våtservetter, tops, tamponger, bindor, städtrasor och bomullstussar. Dessa saker är vanliga orsaker till stopp i ledningar och pumpstationer. De löses nämligen inte upp i vatten, inte ens efter flera veckor.

Kan man spola ner tops?

Spola bara ner kiss, bajs och toapapper i toan. Tops, tandtråd, kattsand, bindor, tamponger, kondomer, strumpbyxor och annat skräp ska slängas bland de vanliga soporna. Skräpet orsakar bland annat dyra, besvärliga stopp i pumpstationer och ledningar.

Vad slängs i toaletten?

Vi vill påminna om att det enda som ska spolas ner i toaletten är kiss, bajs (även andra kroppvätskor går bra) och toalettpapper. Våtservetter, hår, bomullspinnar eller tamponger är avfall som ska slängas i soppåsen. ... Skräp i toaletten kan orsaka stopp i ditt avlopp eller i ledningsnät och pumpar.