:

Får man smälla smällare 2020?

Innehållsförteckning:

  1. Får man smälla smällare 2020?
  2. Får man smälla smällare efter nyår?
  3. Får man smälla fyrverkerier på nyår 2020?
  4. Får man smälla raketer på nyår 2021?
  5. Måste man söka tillstånd för att skjuta raketer?

Får man smälla smällare 2020?

Sedan 2002 rådet det så kallat ”smällarförbud” i Sverige. Smällare får endast användas av den som har rätt utbildning och särskilt tillstånd från kommunen. Det krävs inget tillstånd för tomtebloss, partypoppers och liknande mindre produkter som är avsedda att användas inomhus.

Får man smälla smällare efter nyår?

Du får bara skjuta fyrverkerier på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. ... Resten av året krävs särskilt tillstånd från polisen för att använda fyrverkerier, smällare och andra pyrotekniska varor.

Får man smälla fyrverkerier på nyår 2020?

För att skjuta fyrverkerier på nyår och andra allmänna högtider behöver man vanligen inte tillstånd om det inte innebär någon särskild olägenhet eller risk. ... För att använda fyrverkerier ska man enligt lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor se till att det görs på ett säkert sätt.

Får man smälla raketer på nyår 2021?

Du ska ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier. Fyrverkerier som polisen anträffar hos personer under 18 år kommer att beslagtas och förstöras. Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd.

Måste man söka tillstånd för att skjuta raketer?

I Sverige måste du vara 18 år för att köpa, sälja eller använda fyrverkerier. För att få skjuta smällare eller raketer med pinne i Sverige måste du även ha tillstånd och utbildning.