:

Vad räknas som last på mc?

Innehållsförteckning:

  1. Vad räknas som last på mc?
  2. Får man ha barn på motorcykel?
  3. Kan barn köra motorcykel?
  4. Vad är tjänstevikt på mc?
  5. Vad är nettovikt mc?

Vad räknas som last på mc?

Maxlasten är motorcykelns högsta tillåtna lastvikt (inklusive vikten av föraren och det största antalet tillåtna passagerare). Om man lägger ihop dessa två vikter får man fram totalvikten.

Får man ha barn på motorcykel?

Du behöver inte använda hjälm i tre- eller fyrhjulig motorcykel med karosseri. Då ska du istället använda bilbälte. Du får bara ha en passagerare och han eller hon ska sitta på avsedd plats. Med andra ord får små barn inte sitta framför dig.

Kan barn köra motorcykel?

Helena Bargholtz har rätt i att det i lagstiftningen inte finns någon minimiålder för passagerare på motorcykel. Dock anges i trafikförordningen () 3 kap. 79 § att; "På eller i ett fordon får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras på sådant sätt att fara kan uppstå".

Vad är tjänstevikt på mc?

Tjänstevikt, vikten (massan) hos ett körklart fordon inklusive 75 kg för förarens vikt, full tank drivmedel, kylvätska, spolarvätska och olja. För motorcyklar och mopeder räknas inte förarens vikt in i tjänstevikten. Jämför totalvikt.

Vad är nettovikt mc?

Motorfordon med fyra hjul, som får väga högst 450 kg utan last och som inte räknas som moped. Om motorcykeln är inrättad för godsbefordran får den väga 600 kg utan last. För fordon med eldrift räknas inte vikten av batterier in i fordonets vikt. Den maximala nettomotoreffekten får inte överstiga 15 kilowatt.