:

Vad gör länsstyrelsen med katter?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör länsstyrelsen med katter?
  2. Vad gör man med vildkatter?
  3. Vad händer om min hund biter en katt?
  4. Vad händer med omhändertagna hundar?
  5. Får man jaga katter?

Vad gör länsstyrelsen med katter?

Det är inte bara djuret som ska må bra och bli väl omhändertaget, det finns krav från samhället också. Dina skyldigheter som djurägare styrs av lagen om tillsyn över hundar och katter. Länsstyrelsen sköter den administrativa handläggningen av ärenden som gäller lagen om tillsyn över hundar och katter.

Vad gör man med vildkatter?

Därför är det viktigt att man som privatperson larmar en djurskyddsförening om man ser en förvildad katt, så att katten får den hjälp den behöver, säger Ann Scott. För det finns hopp och möjlighet till ett bra liv – även för hemlösa förvildade katter.

Vad händer om min hund biter en katt?

Har en hund orsakat en skada så har hundägaren (eller den som har hand om hunden) strikt ansvar. Det innebär att man är skadeståndsskyldig oavsett hur olyckan gick till. Det spelar ingen roll om din hund bet en annan hund, bet ihjäl en katt eller bet ett barn, du som ägare är fortfarande ansvarig.

Vad händer med omhändertagna hundar?

Myndigheten fattar beslut om vad som ska hända med hunden. När det gäller hundar som är omhändertagna enligt djurskyddslagen och lagen om tillsyn över hundar och katter kan hunden säljas, överlåtas, avlivas eller lämnas tillbaka till ägaren.

Får man jaga katter?

Kungsbacka (JJ) Det är inget lagbrott att skjuta en katt som bedöms vara förvildad. Det är tidningen ATL som reder ut de juridiska aspekterna på att skjuta en katt. ... När det gäller hundar får de inte skjutas på samma sätt som vilda katter. Däremot får jägare och markägare fånga in och koppla lösspringande hundar.