:

Hur tar man bort grävlingar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort grävlingar?
  2. Vad äter grävlingen i gräsmattan?
  3. Hur får man bort grävlingar i trädgården?
  4. Vad skyr grävling?
  5. Kan grävlingar attackera?
  6. Hur hittar man grävling?

Hur tar man bort grävlingar?

Du kan också försöka avskräcka den genom att sätta ut trasbitar indränkta med parfym eller andra mänskliga dofter där den gräver. Om det inte hjälper att sätta igen boet kan skyddsjakt behövas. Då försöker man oftast att fånga grävlingen i en fälla.

Vad äter grävlingen i gräsmattan?

Eftersom de är långsamma djur är de inga effektiva jägare. På våren är grävlingens favoritföda daggmaskar och den håller då mest till i rika naturmiljöer som lövskog och övergivna jordbruksmarker. Senare på sommaren och på hösten äter den en hel del säd och bär och finns då även i skogar och på hyggen.

Hur får man bort grävlingar i trädgården?

– Det första man ska göra för att slippa grävlingen är att ta bort all fallfrukt från tomten. Grävlingar och vildsvin älskar äpplen och annan fallfrukt. Så bort med godsakerna från tomten. Sedan kan man göra det besvärligt genom att täcka för hål som de har grävt, säger Max Israelsson.

Vad skyr grävling?

Om man vattnar gräsmattan regelbundet blir det mera mask nära ytan och mera än i omgivningen och grävlingen gillar mask speciellt daggmask men även ” delikatessen?”vita feta maskar.

Kan grävlingar attackera?

Grävlingen attackerar normalt inte människor, men kan bita ifrån om den blir överraskad eller trängd. Grävlingen är aktiv i skymningen och på natten. Den är vanligen en enstöring, men kan gräva omfattande gryt, som bebos av flera familjer.

Hur hittar man grävling?

– Ofta ser man ordentligt upptrampade stigar och små grävda gropar där grävlingen lämnar sin avföring. Eftersom maskar utgör en stor del av grävlingens föda ser man också hur grävlingen bökat upp gropar i skogen och på åkrar efter letandet efter mask.