:

Hur mycket tobak får man ta med sig till Norge?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket tobak får man ta med sig till Norge?
  2. Får jag skicka godis till Norge?
  3. Får man ta med sig snus på flyget?
  4. Får man ta med krukväxter till Norge?
  5. Får man skicka choklad till Norge?

Hur mycket tobak får man ta med sig till Norge?

800 cigaretter. 400 cigariller (cigarrer som väger högst 3 gram styck) 200 cigarrer. 1 kg tobak.

Får jag skicka godis till Norge?

På grund av nya tullregler kommer det från den 1 januari inte vara möjligt att sälja godis från Sverige till Norge. Då försvinner 350-gränsen som vi har i dag och det ska betalas moms och sockerskatt på allt som importeras, säger Maxgodis vd Morten Hansson till Ehandel.

Får man ta med sig snus på flyget?

Trots att försäljning av snus är förbjudet i EU, med undantag av Sverige, så är det tillåtet att ta med tobaken när du reser till de europeiska länderna. Grundregeln är att det är okej att ta med tobaksprodukter för eget bruk när du reser inom EU.

Får man ta med krukväxter till Norge?

Det innebär att om du vill ta med dig växter eller växtprodukter därifrån behöver du följa samma regler som från ett land utanför EU. Norge räknas som andra länder utanför EU eftersom växtskyddsområdet inte ingår i EES-avtalet.

Får man skicka choklad till Norge?

Nej, man kan inte skicka vad som helst till länder utanför EU, så det gäller att ha koll innan man paketerar sin vara. Något av det som inte är tillåtet att skicka över gränsen är exempelvis läkemedel och livsmedel. Det finns även annat, och allt detta finns överskådligt angivet på norska tullverkets hemsida.