:

Hur mycket får man i lön i lumpen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får man i lön i lumpen?
  2. Hur ofta får man komma hem från lumpen?
  3. Hur mycket kostar en värnpliktig?
  4. Hur många hockeyspelare snusar?
  5. Hur sover man i lumpen?

Hur mycket får man i lön i lumpen?

Du får till exempel cirka 4 400 kronor per månad och en utbildningspremie när du genomfört utbildningen. Du får också boende, mat och de kläder du behöver för att genomföra utbildningen. Efter utbildningen kan du söka jobb i Försvarsmakten, ingå ett hemvärnsavtal eller söka till officersutbildningen.

Hur ofta får man komma hem från lumpen?

Hur ofta kommer jag åka hem? Under de första tre månaderna av grundutbildningen åker du hem ungefär varannan helg. Utbildningen sker vanligtvis mellan 07.30 till 16.30 på vardagar. Det vanligt med utbildning även på kvällar och helger.

Hur mycket kostar en värnpliktig?

Det innebär att du får 146 kronor för varje dag du tjänstgör. Det motsvarar ungefär 4380 kronor varje månad.

Hur många hockeyspelare snusar?

I en avhandling som tandhygienisten Margit Rolandsson lade fram vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg år 2005 visade hon att 40 % av hockeyspelarna i åldern 21-22 år snusade. Vad är det då som får dem att börja? Rolandsson hittade fem faktorer: Snusande förebilder inom ishockeyn.

Hur sover man i lumpen?

Under grundutbildningen sover du i något som kallas logement, det är en typ av sovsal. Logementet delar du med andra rekryter, men du har din egen säng och ditt egna skåp. Även toalett och badrum är gemensamma. Duscharna är utrustade med duschdraperier.