:

Har man semester på vikariat?

Innehållsförteckning:

  1. Har man semester på vikariat?
  2. Har man alltid rätt till semesterersättning?
  3. Hur många semesterdagar som timanställd?
  4. Har man rätt till semester under provanställning?
  5. Hur många semesterdagar får mån spara Kommunal 2020?

Har man semester på vikariat?

Om du har ett vikariat eller visstidsanställning i högst tre månader kan ni avtala om att du inte ska ha semesterledighet. Då har du istället rätt till semesterersättning. En del kollektivavtal ger rätt till fler semesterdagar än vad lagen säger.

Har man alltid rätt till semesterersättning?

Om du inte tjänar in semesterdagar har du rätt till semesterersättning. Den är minst 12 procent på den lön du har tjänat totalt. Det spelar ingen roll om du jobbat en dag eller en hel sommar, du har alltid rätt till semesterersättning. Vid kortare anställningar kan arbetsgivaren betala ut ersättningen varje månad.

Hur många semesterdagar som timanställd?

Timanställda – procentregeln Du ska använda procentregeln för anställda som inte har bestämd lön per vecka eller månad, till exempel de som har timlön. Enligt procentregeln är semesterlönen 12 procent av den anställdas sammanlagda lön under intjänandeåret, när antalet semesterdagar är 25 (se räkneexempel längre ner).

Har man rätt till semester under provanställning?

Om anställningen inte omfattas av kollektivavtal är det LAS regler som är tillämpliga. I övrigt har en arbetstagare under provanställningen rätt till lön och andra förmåner som vid vilken tillsvidareanställning som helst. Gällande semester är provanställningen semestergrundande, normalt sett två dagar per månad.

Hur många semesterdagar får mån spara Kommunal 2020?

Du får spara fem dagar per år i fem år. Har du längre semester får du spara alla dagar utöver de 20. Du kan inte spara semester samma år som du tar ut sparad semester. Har du sparat fem semesterdagar under fem år kan du inte spara mer.