:

Får man skicka medicin på posten?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skicka medicin på posten?
  2. Är det olagligt att köpa medicin på nätet?
  3. Får man skicka medicin inom EU?
  4. Är det olagligt att köpa melatonin?
  5. Kan man skicka nycklar med posten?
  6. Kan man köpa sömntabletter på nätet?
  7. Vilka läkemedel får man ta med sig utomlands?

Får man skicka medicin på posten?

Innan du skickar eller tar emot läkemedel per post mellan länder behöver du säkerställa att alla krav är uppfyllda. Du får inte skicka läkemedel för privat bruk till Sverige från ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetet (EES). Detta gäller även om du har recept eller om läkemedlet är receptfritt.

Är det olagligt att köpa medicin på nätet?

Det är olagligt och du kan bli dömd för narkotikabrott om du köper sådana läkemedel utan recept. Sömnmedel, lugnande medel och vissa smärtstillande läkemedel är exempel på läkemedel som är narkotikaklassade.

Får man skicka medicin inom EU?

Ett recept som skrivits ut av en läkare i ditt hemland gäller i alla EU-länder. Men läkemedel som är utskrivna i ett land kanske inte finns i andra länder eller säljs under ett annat namn. Du kan be din läkare om ett recept som går att använda i ett annat EU-land.

Är det olagligt att köpa melatonin?

Preparat vars dygnsdos melatonin är 2 mg eller mer klassificeras alltid som receptbelagt läkemedel. Om du beställer ett starkt preparat eller ett preparat som är avsett för behandling av sömnlöshet, gör du dig skyldig till beställning av ett receptbelagt läkemedel utan recept.

Kan man skicka nycklar med posten?

Lösningen blev att lägga nycklarna i ett kuvert och skicka dem med posten som rekommenderat brev.

Kan man köpa sömntabletter på nätet?

Det kan krävas tillstånd från Läkemedelsverket Ett preparat som är klassat som läkemedel i Sverige lyder under svensk lag oavsett om det är klassat som läkemedel eller inte i ett annat land. Det betyder att det kan krävas tillstånd från Läkemedelsverket för att du ska få ta med dig läkemedel till Sverige.

Vilka läkemedel får man ta med sig utomlands?

Du får inte ta med hur mycket läkemedel som helst. Kommer du från ett annat EES-land får du föra med dig högst ett års förbrukning, kommer du från ett land utanför EES är gränsen istället tre månaders förbrukning. I EES ingår samtliga EU-länder samt Island, Norge och Liechtenstein.