:

Får man skicka godis till Norge?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skicka godis till Norge?
  2. Kan man skicka snus till Norge?
  3. Får man skicka kaffe till USA?
  4. Får man skicka livsmedel till Norge?
  5. Får man skicka tobak till Norge?
  6. Hur mycket snus får man skicka till Norge?
  7. Kan man skicka vin med posten?
  8. Kan man skicka surströmming?

Får man skicka godis till Norge?

Nej, man kan inte skicka vad som helst till länder utanför EU, så det gäller att ha koll innan man paketerar sin vara. Något av det som inte är tillåtet att skicka över gränsen är exempelvis läkemedel och livsmedel. Det finns även annat, och allt detta finns överskådligt angivet på norska tullverkets hemsida.

Kan man skicka snus till Norge?

Det finns inga generella svenska regler som innebär att det är förbjudet att skicka tobak, även snus, till utlandet. ... Du kan även läsa mer på svenska Tullverket för att få mer information om de svenska reglerna om mottagande om tobak.

Får man skicka kaffe till USA?

Det är förbjudet att skicka nedanstående varor, inklusive farligt gods, till alla länder som Paket.se leverar till. ... Exempel på dessa särskilda regler kan vara att: USA tillåter inte import av livsmedel samt alkohol.

Får man skicka livsmedel till Norge?

Tullregler till Norge och kostnader Det finns restriktioner för vad du kan skicka – läkemedel och livsmedel är till exempel inte tillåtet – och du måste förtulla dina varor med rätt exportdokument. ... När du säljer en vara till Norge lägger norska posten på kostnad för administration, tull och moms.

Får man skicka tobak till Norge?

I alla andra fall måste alkohol och tobak förtullas vid ankomst till Norge och du måste betala tull och avgifter.

Hur mycket snus får man skicka till Norge?

Tidigare var man tillåten att ta med sig 50 gram snus tullfritt, men i juli 2017 sänktes den redan låga gränsen ytterligare till ynka 25 gram. Du kan alltså knappt ta med dig en dosa snus utan att behöva betala. Betalar du är du tillåten upp till 1,5 kilo.

Kan man skicka vin med posten?

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner. ... Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria.

Kan man skicka surströmming?

surströmming, gälla och många länder har importrestriktioner. Se vad som gäller för respektive land. Det är avsändaren som ansvarar för att innehållet i en försändelse är tillåtet att skicka.