:

Får man posta mat?

Innehållsförteckning:

  1. Får man posta mat?
  2. Kan man skicka snus med posten?
  3. Vad får man inte skicka till USA?
  4. Får man skicka snus till Grekland?
  5. Hur gör man när man skicka en tavla med posten?
  6. Kan man skicka medicin med post?

Får man posta mat?

Skickar du innehåll som inte är tillåtet kan det stoppas av PostNord eller av tullen om det skickas utanför EU. Försändelser som flygs kan ha särskilda begränsningar gällande vad som är tillåtet. ... Läs mer om vad som gäller när du ska skicka Farligt gods och Begränsad mängd med PostNord.

Kan man skicka snus med posten?

Det saknas svenska regler som förbjuder att skicka tobak som exempelvis snus till utlandet. Tobak får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner enligt Tullverket, förutsatt att personen som tar emot gåvan är 18 år och att tobaken är för privat bruk.

Vad får man inte skicka till USA?

Försändelser för personligt bruk vars värde inte överstiger 200 USD kan frisläppas utan tullplikt....

  • Gåvor till ett värde av 100 USD per person får föras in genom den amerikanska tullen utan avgifter eller skatter.
  • Deklaration av gåva: Försändelsen skall vara tydligt märkt på utsidan för att visa att det är en gåva.

Får man skicka snus till Grekland?

Inom EU så får vi utan problem ta med oss snus för eget bruk, dock hur mycket snus kan variera per land. Spanien, Tyskland, Grekland, Italien och Frankrike t. ... Du är nämligen fri att ta med dig upp till 1.5kg snus, men för ca 5000:- per kilo vilket motsvarar omkring 1000:- för en stock.

Hur gör man när man skicka en tavla med posten?

tavlor skyddas bäst genom att du virar in varan i bubbelplats. Lägg sedan föremålet mellan två skivor wellpapp som du skurit till samma storlek som lådans innermått, vilket hjälper varan att ligga still.

Kan man skicka medicin med post?

Innan du skickar eller tar emot läkemedel per post mellan länder behöver du säkerställa att alla krav är uppfyllda. Du får inte skicka läkemedel för privat bruk till Sverige från ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetet (EES). Detta gäller även om du har recept eller om läkemedlet är receptfritt.