:

Får man serva rakt i pingis?

Innehållsförteckning:

  1. Får man serva rakt i pingis?
  2. Hur ska man serva i pingis?
  3. Får man slå bollen på volley i pingis?
  4. Hur högt är ett Bordtennisnät?
  5. Hur får man serva i badminton?
  6. Hur skruvar man en pingisboll?

Får man serva rakt i pingis?

Att serva på rätt sätt är inte så svårt, men det är lite information man behöver veta om. Bollen ska ligga synligt i handen ovanför bordskanten så alla inblandade kan se bollen. Kasta upp bollen rakt upp i luften (minst 16 cm och utan skruv).

Hur ska man serva i pingis?

Vid serven skall bollen slås så att den studsar en gång i egna bordshalvan och minst en gång i motståndarnas bordshalva. Servar gör spelarna 2 gånger var tills att setet är slut. Skulle det bli 10–10 så servar spelarna varannan serve till dess att en spelare fått 2 bollars övertag och därmed vunnit setet.

Får man slå bollen på volley i pingis?

Det är tillåtet men inte nödvändigt i till exempel tennis och squash, men förbjudet i till exempel bordtennis. Andra sporter där termen används är till exempel fotboll och bandy. Däremot säger man inte volley i sporter där man får gripa bollen med händerna, såsom handboll och basket.

Hur högt är ett Bordtennisnät?

Bordtennisnät PPN 183 cm PONGORI.

Hur får man serva i badminton?

Rackethuvudet måste peka helt eller snett nedåt golvet när man slår serven. Serven skall genomföras med en rörelse utan stopp. För att vara godkänd måste bollen nå eller gå förbi främre servelinjen och hamna inom respektive serveruta.

Hur skruvar man en pingisboll?

Träffar man pingisbollen medans pingisracketet är på väg ner får man underskruv. Träffar man bordtennisbollen i botten av U'et (medans racketet går till sidan) kommer sidskruv. Träffar man bollen medans racketet är på väg upp får man överskruv.