:

Vad händer med min semester om jag är sjukskriven?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med min semester om jag är sjukskriven?
  2. Hur räknas semester vid sjukskrivning?
  3. Får man semesterersättning på sjuklön?
  4. Vad händer med semesterdagar när man är tjänstledig?
  5. Hur länge får man vara hemma utan läkarintyg Corona?
  6. Vad innebär semesterlönegrundande frånvaro?

Vad händer med min semester om jag är sjukskriven?

Om du själv blir sjuk, så kan du inte ägna semestern åt det du tänkt. Därför har du rätt att avbryta semestern, för att vid ett senare tillfälle ta ut de semesterdagar, som du varit sjuk. Motsvarande gäller om barnen blir sjuka under semestern. Då går det att byta semesterdagar mot tillfällig föräldrapenning.

Hur räknas semester vid sjukskrivning?

En sjukskrivning är semesterlönegrundande i 180 dagar per intjänandeår. Det innebär att man, trots frånvaro från arbetet, kan tjäna in semesterlön i högst 180 dagar. Efter oavbruten frånvaro i ett helt intjänandeår upphör dock den rätten.

Får man semesterersättning på sjuklön?

Eftersom semesterlönen räknas som redan intjänad lön påverkas inte utbetalningen av sjukpenningen. Du kan alltså både semesterlön för de semesterdagar du tar ut och sjukpenning för den tid du är sjukskriven, för samma period.

Vad händer med semesterdagar när man är tjänstledig?

Tjänstledighet innebär att du är ledig utan betalning från din arbetsgivare. Permission innebär kort ledighet med lön. Du tjänar som huvudregel inte in rätt till semesterlön under tid som du är tjänstledig.

Hur länge får man vara hemma utan läkarintyg Corona?

Är du sjuk längre än 7 dagar måste du ha ett läkarintyg för att kunna ersättning.

Vad innebär semesterlönegrundande frånvaro?

Frånvaro på grund av sjukdom ger rätt till betald semester och är semesterlönegrundande högst 180 sjukdagar (kalenderdagar) per intjänande kalenderår eller om frånvaron beror på arbetsskada.