:

Får man tillbaka på skatten om man har skuldsanering?

Innehållsförteckning:

  1. Får man tillbaka på skatten om man har skuldsanering?
  2. Hur vet jag om Kronofogden tar mina skattepengar?
  3. Vad händer vid inledande av skuldsanering?
  4. När kommer skattepengarna?
  5. Hur kan man se skuld hos Kronofogden?

Får man tillbaka på skatten om man har skuldsanering?

Om du har betalat för mycket i skatt gäller olika regler för om du får behålla skatteåterbäringen eller inte. Om ditt beslut om skuldsanering har vunnit laga kraft, det vill säga inte längre går att överklaga, får du tillbaka pengarna direkt från Skatteverket.

Hur vet jag om Kronofogden tar mina skattepengar?

Om du har en skuld hos Kronofogden räknas skatteåterbäringen först av mot skulden. Det som sedan eventuellt återstår betalas ut till dig.

Vad händer vid inledande av skuldsanering?

När skuldsaneringen är inledd ska du inte längre betala på dina skulder – orsaken är att du i stället betalar direkt till oss. Om du saknar betalningsförmåga och har en skuldsanering ska du inte betala något alls. Ibland förekommer det att vissa skulder inte ingår i skuldsaneringen.

När kommer skattepengarna?

7-9 april - Utbetalning av skatteåterbäring för personer som deklarerat digitalt eller per post innan 31 mars utan ändringar eller tillägg. 3 maj - Sista dagen att lämna in din inkomstdeklaration. 8-11 juni - Skatteåterbäring betalas ut till dig som deklarerade senast 4 maj.

Hur kan man se skuld hos Kronofogden?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden"....Mina skulder och förelägganden

  • dina aktuella skulder.
  • vem du har en skuld till.
  • prognos för när du kan bli skuldfri.