:

Hur länge kan man få uppehållstillstånd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man få uppehållstillstånd?
  2. Vart får man resa med svenskt uppehållstillstånd?
  3. Vad är ett tillfälligt uppehållstillstånd?
  4. Hur lång tid tar det att få uppehållstillstånd i Sverige?
  5. Hur lång tid innan permanent uppehållstillstånd?
  6. Får man åka utomlands när man har uppehållstillstånd?
  7. Får engelsmän komma in i Sverige?

Hur länge kan man få uppehållstillstånd?

När du har haft uppehållstillstånd i minst tre år kan du permanent uppehållstillstånd. Eftersom uppehållstillstånd generellt beviljas för två år i taget, och du bara kan permanent uppehållstillstånd när du ansöker om förlängning, kan du vanligtvis ansöka om permanent uppehållstillstånd tidigast efter fyra år.

Vart får man resa med svenskt uppehållstillstånd?

Du behöver inte visum om du har ett nationellt uppehållstillstånd som utfärdats enligt nationella regler av ett land i Schengenområdet och du vill resa till ett annat land i Schengenområdet.

Vad är ett tillfälligt uppehållstillstånd?

Du som har fått status som flykting får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i tre år. Efter tre år kan du få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. Ett förlängt uppehållstillstånd gäller i två år. Efter tre år har du också möjlighet att ansöka om ett permanent uppehållstillstånd.

Hur lång tid tar det att få uppehållstillstånd i Sverige?

Enligt Migrationsverkets hemsida tar ärenden som liknar ditt oftast 11-17 månader. Det man kan göra när beslut inte har fattats inom 6 månader från att ärendet inleddes är att skriftligen begära att ett beslut av Migrationsverket, enligt 12 § FL.

Hur lång tid innan permanent uppehållstillstånd?

För att ta reda på om du har ett biometriskt pass kan du kontakta de som utfärdat ditt pass. Dock gäller att när en person ska vara i Sverige i mer än 90 dagar krävs uppehållstillstånd. Ett uppehållstillstånd ska vara klart innan inresa sker till Sverige.

Får man åka utomlands när man har uppehållstillstånd?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända. Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd.

Får engelsmän komma in i Sverige?

Brittiska medborgare eller familjemedlem till en sådan medborgare som har, eller har ansökt om, uppehållsstatus är undantagna från inreseförbudet och testkravet vid inresa till Sverige från länder utanför EU/EES, s.k. tredjeland.