:

Vem har rätt till Tandvårdsstöd?

Innehållsförteckning:

  1. Vem har rätt till Tandvårdsstöd?
  2. Vad kostar tandläkarbesök för pensionärer?
  3. När får pensionärer fri tandvård?
  4. Hur funkar tandvård?
  5. Vem har rätt till Gröntkort tandvård?
  6. Vem har rätt till grönt kort?
  7. Vad kostar det att sätta in en krona?

Vem har rätt till Tandvårdsstöd?

Alla som är försäkrade i Sverige har rätt till statligt tandvårdsstöd från det år de fyller 24 år. Det statliga tandvårdsstödet finns till för att ge ekonomiskt stöd till patienter som behöver tandvård och för att skydda mot höga kostnader.

Vad kostar tandläkarbesök för pensionärer?

Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer: Du har en sjukdom och behöver tandvård som en del av behandlingen.

När får pensionärer fri tandvård?

Du som är mellan 65 och 74 år har rätt till det högre allmänna tandvårdsbidraget om 600 kronor per år. Du får ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år.

Hur funkar tandvård?

Tandvårdsbidraget är 600 kronor per år till och med det år du fyller 29. Sedan blir det 300 kronor om året fram till och med det år du fyller 64. ... Om du gör det dubblar du summan du kan använda för ett tandläkarbesök till 1 200 kronor eller 600 kronor, beroende på hur gammal du är.

Vem har rätt till Gröntkort tandvård?

Det omfattar de personer som bor i kommunens särskilda boenden och har ett omfattande omvårdnadsbehov. N2. får hälso- och sjukvård i hemmet (hemsjukvård). De personer som bor i ordinärt boende och som på grund av allvarig sjukdom har ett stort och varaktigt behov av vård och behandling.

Vem har rätt till grönt kort?

TANDVÅRDSINTYG, GRÖNT KORT Om du har en psykossjukdom eller annan svår psykisk störning kan du vara berättigad till ett tandvårdsintyg. Det krävs att sjukdomen varat längre än ett år och att den medfört en omfattande funktionsnedsättning som påverkar din dagliga livsföring.

Vad kostar det att sätta in en krona?

Prisexempel

Permanent tandstödd krona, en per käke, material utöver standard8 000 kr
Permanent tandstödd krona, flera i samma käke, material utöver standard6 350 kr
Laboratorieframställd pelare med intraradikulärt stift3 300 kr
Klinikframställd pelare med intraradikulärt stift1 565 kr