:

Är det farligt att ta bort har med laser?

Innehållsförteckning:

  1. Är det farligt att ta bort har med laser?
  2. Kan man vaxa efter laser?
  3. Hur lång tid tar en laserbehandling?
  4. När ser man resultat av laser?
  5. Är det farligt med IPL laser?
  6. Kan man ta bort rynkor med laser?
  7. Hur ont gör laserbehandling?
  8. Hur ofta ska man göra laserbehandling?

Är det farligt att ta bort har med laser?

Laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL) används vid vissa kosmetiska behandlingar, bland annat för att ta bort rynkor och hårväxt. Men strålningen kan orsaka ögonskador och brännskador på huden.

Kan man vaxa efter laser?

Rakning och klippning är tillåten under behandlingstiden. Du får däremot inte vaxa, plocka med pincett eller använda hårborttagnings kräm en månad innan, detta gäller även under behandlingstiden.

Hur lång tid tar en laserbehandling?

Hur länge måste jag vänta mellan varje behandling? I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror på att man måste just vänta tills vilande hårsäckar blir aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att att vänta längre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som vuxit ut.

När ser man resultat av laser?

Cirka 15-20 dagar efter första behandlingen kan man se ett märkbart behandlingsresultat på 30% hårreducering. Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter två till tre månader efter behandlingen. Då är det dags för nästa hårborttagningstillfälle med laser.

Är det farligt med IPL laser?

Riskerna med intensivt pulserat ljus (IPL) liknar riskerna med laser. Ögat kan ta skada av det starka ljuset och huden kan få brännskador vid kosmetiska behandlingar med IPL. Precis som med laser ökar risken för brännskada om huden innehåller mycket pigment.

Kan man ta bort rynkor med laser?

Laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL) kan användas för estetiska behandlingar. Bland annat för att ta bort rynkor, hårväxt, ytliga blodkärl, pigmentfläckar och tatueringar. Enkelt beskrivet är laser samma sak som koncentrerat ljus.

Hur ont gör laserbehandling?

Behandlingen gör inte ont, men vissa kan känna värme, pirrande eller ”att något händer”. För de allra flesta känns det dock ingenting. De flesta upplever behandlingen som behaglig eller avslappnande.

Hur ofta ska man göra laserbehandling?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt.