:

Kan man resa till Svalbard?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man resa till Svalbard?
  2. Hur kommer man till Svalbard?
  3. Vad jobbar man med på Svalbard?
  4. Vilket klimat har Svalbard?
  5. Hur flyttar man till Svalbard?
  6. Hur varmt blir det på Svalbard?
  7. Hur länge får man bo på Svalbard?
  8. Kan man flytta till Svalbard?
  9. Vad är det för löner på Svalbard?

Kan man resa till Svalbard?

In- och utresebestämmelser. För svenska medborgare som reser till/från Svalbard krävs giltigt pass eller nationellt id-kort. Svalbard är inte del av vare sig Schengen-området eller den nordiska passöverenskommelsen. Detta innebär obligatorisk kontroll av giltig resehandling.

Hur kommer man till Svalbard?

För att Svalbard med sina isbjörnar, övergivna ryska gruvstäder och karga glaciärområden kan vara en av de mest exotiska platserna som Norwegian flyger till. Det kan också var det närmsta du någonsin kommer Nordpolen.

Vad jobbar man med på Svalbard?

Norrmännen är den övervägande största gruppen på Svalbard, före thailändarna – som ofta jobbar med städ och disk – och tredje största grupp är svenskarna i yrken som friluftsguider, servitörer, kockar och bartendrar. Här kan vem som helst från hela världen bosätta sig och söka jobb, utan uppehållstillstånd.

Vilket klimat har Svalbard?

Klimatet påverkas också av ögruppens läge i Norra ishavet där en gren av Golfströmmen finns utanför Svalbards västra och delvis norra kuster, medan de övriga delarna är omgivna av mycket kyligare havsvatten. På grund av detta är Svalbard (åtminstone sydvästra delen) varmare än andra områden på samma breddgrad.

Hur flyttar man till Svalbard?

Alla som vill flytta till Svalbard måste ha bostad och studier eller arbete ordnat innan de flyttar dit. Personer som ska bosätta sig på Svalbard måste folkbokföra sig i ögruppens befolkningsregister inom 8 dagar efter ankomsten.

Hur varmt blir det på Svalbard?

Sommar. Det är bara från juni till augusti, när det är dagsljus dygnet runt, som temperaturen når över 0°C. Juli är den varmaste månaden på Svalbard med temperaturer mellan 3°C och 7°C i genomsnitt. Hur mycket isen drar sig tillbaka beror på flera faktorer, till exempel vintertemperaturen och vindriktningen.

Hur länge får man bo på Svalbard?

Flytta till Svalbard Du flyttar till Svalbard och ska vistas där i minst 6 månader.

Kan man flytta till Svalbard?

Flytta till Svalbard Personer som ska bosätta sig på Svalbard måste folkbokföra sig i ögruppens befolkningsregister inom 8 dagar efter ankomsten. ... Du flyttar till Svalbard och ska vistas där i minst 6 månader. Du flyttar inom Svalbard och din vistelse varar/har varat i minst 6 månader.

Vad är det för löner på Svalbard?

En norsk arbetare kan tjäna 50 000 kronor i månaden. De ryska lönerna ligger på 6 500 kronor. Under Sovjetperioden var lönerna betydligt högre än på fastlandet.