:

Vart får man skjuta raketer?

Innehållsförteckning:

  1. Vart får man skjuta raketer?
  2. När på året får man skjuta raketer?
  3. Vem får köpa raketer?
  4. Är Airbombs lagligt?
  5. Får man skjuta raketer 2020?

Vart får man skjuta raketer?

Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas. Detta följer av 3 kap. 7 § ordningslagen ().

När på året får man skjuta raketer?

För att få skjuta raketer krävs tillstånd från polisen förutom på nyårsafton mellan klockan 18 och 03.

Vem får köpa raketer?

I Sverige måste du vara 18 år för att köpa, sälja eller använda fyrverkerier. För att skjuta smällare eller raketer med pinne i Sverige måste du även ha tillstånd och utbildning.

Är Airbombs lagligt?

Raketer förbjudet 2019 – Alla andra fyrverkerier tillåtet Resterande produkttyper inom konsumentfyrverkerierna såsom bombtårtor, airbombs, fontäner m.m. kommer fortsättningsvis vara tillåtet för konsumenter att inhandla och skjuta av i samband med påsk, valborg och nyår utan polistillstånd.

Får man skjuta raketer 2020?

Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd. Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. Ofta krävs det tillstånd från polisen för att hantera fyrverkerier.