:

Hur är Flytningarna innan första mens?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är Flytningarna innan första mens?
  2. Hur länge har man flytningar innan sin första mens?
  3. Måste man få flytningar innan mensen?
  4. Kan man få mensvärk innan sin första mens?
  5. När kommer jag få min första mens?
  6. Vad ska man göra för att få sin mens tidigare?
  7. Hur vet man när första mensen kommer?

Hur är Flytningarna innan första mens?

Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen och den brukar man märka genom att det kommer lite blod i trosorna eller när man torkar sig. Dagarna innan kan det komma lite småslemmiga flytningar som kan vara blandade med lite blod eller bruna, om blodet hunnit torka lite på vägen ut.

Hur länge har man flytningar innan sin första mens?

Det går inte att veta exakt när första mensen kommer, men det är vanligt att den kommer ungefär två år efter att brösten har börjat växa. Innan mensen kommer växer det hår på könet. Det är också vanligt att ha flytningar ett tag innan, kanske under några år.

Måste man få flytningar innan mensen?

Flytningar från slidan börjar komma när du är i puberteten, oftast innan den första mensen. Flytningar kan vara ett tecken på att du snart kommer att få mens. Sen har du flytningar resten av livet, men de minskar när du blir äldre. Det är olika från person till person hur mycket flytningar du har.

Kan man få mensvärk innan sin första mens?

Det är vanligt att ont någon dag innan mensen kommer. Mensvärken är oftast starkast under första och andra dagen av mensen. När mensen har börjat kan du också må illa och diarré.

När kommer jag få min första mens?

De flesta brukar få mens någon gång i 12-14-årsåldern. Du kan få mens mellan att du är 9 eller 16 år utan att det är något som är fel. Kontakta elevhälsan, en ungdomsmottagning eller en vårdcentral om du inte har fått din första mens när du har fyllt 16 år. Första mensen kan komma som en överraskning.

Vad ska man göra för att få sin mens tidigare?

Att skjuta upp mensen på detta sätt är ofarligt. Kontakta en barnmorska, gynekolog eller läkare på vårdcentralen för mer information. Det går också att ta tabletter med gulkroppshormon för att skjuta på mensen. Prata med en barnmorska, gynekolog eller läkare om hur du ska göra.

Hur vet man när första mensen kommer?

I vilken ålder mensen kommer skiljer sig från person till person. De flesta brukar få mens någon gång i 12-14-årsåldern. Du kan få mens mellan att du är 9 eller 16 år utan att det är något som är fel.