:

Får man måla om dörrar i bostadsrätt?

Innehållsförteckning:

  1. Får man måla om dörrar i bostadsrätt?
  2. Vem är ansvarig för underhållet av en fastighet?
  3. Får man måla säkerhetsdörr?
  4. Får man ändra planlösning i bostadsrätt?
  5. Är en bostadsrättsförening ett företag?

Får man måla om dörrar i bostadsrätt?

Ytterdörr – du får måla om den invändigt men inte utvändigt. Du får oftast inte byta ut dörren helt. Öppen spis och kamin – alla ledningar, rökkanaler och ventilationskanaler är föreningens ansvar så ska du göra ingrepp måste du ha styrelsens godkännande.

Vem är ansvarig för underhållet av en fastighet?

Föreningen och styrelsen att styrelsen har ansvaret för det löpande underhållet av föreningens fastighet. Enligt bostadsrättslagen ansvarar styrelsen för att hålla huset och marken i gott skick i den mån ansvaret inte faller på bostadsrättshavaren.

Får man måla säkerhetsdörr?

varierar beroende på vilken brand- och ljudklassning dörren har. RC3-klassade dörrar innehåller dessutom två stycken stålplåtar för extra förstärkning mot inbrott. När det gäller tambur- och säkerhetsdörrar finns det tre huvudsakliga ytbehandlingar att välja mellan: målat, fanérat eller laminatbeklätt.

Får man ändra planlösning i bostadsrätt?

Du får inte göra ingrepp eller installationer i lägenhetens ventilationssystem utan tillstånd från föreningen. också ändra planlösningen genom att flytta, riva eller sätta upp en inner¬vägg, men kontakta styrelsen först eftersom det kan räknas som en större förändring av lägenheten.

Är en bostadsrättsförening ett företag?

En bostadsrättsförening räknas som ett privatbostadsföretag om den till minst 60 procent bedriver kvalificerad verksamhet. För att avgöra om detta krav är uppfyllt beräknar man först hyresvärdena för fastigheten.