:

Hur kopplar man in en värmepump till poolen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kopplar man in en värmepump till poolen?
  2. Hur stor värmepump behöver jag till poolen?
  3. Måste man ha Poolvärmepump?
  4. Var placera Poolvärmepump?
  5. Hur länge håller en värmepump till pool?
  6. Hur mycket låter en Poolvärmepump?
  7. Vilken Poolvärmepump ska man välja?

Hur kopplar man in en värmepump till poolen?

Filteranläggningen i en pool omsätter ofta mer vatten än vad som är lämpligt för värmepumpen, därför gör man en bypass och ställer den så att värmepumpen får optimalt flöde. I installationsanvisningarna till värmepumpen står vilken temperaturdifferens mellan in- och utlopp man ska ha vid ett givet driftsfall.

Hur stor värmepump behöver jag till poolen?

Med vägledning av tillverkarnas rekommenderade poolvolym för olika poolvärmepumpsmodeller så skall värmeeffekt vid luft 15°/ vatten 26° vara minst 0,2kW/kbm och ända upp till 0,31kW/kbm. Rekommendationen innebär att för en 4x8m pool skall värmeeffekten vara minst 9kW upp till 14kW.

Måste man ha Poolvärmepump?

Värmepump för pool kontra hus En poolvärmepump behöver bara värma upp poolen när den omgivande utetemperaturen är en bra bit över nollan. Därmed behöver man inte samma krav på dessa pumpar som för värmepumpar som ska värma upp huset, även när det är -10 ute.

Var placera Poolvärmepump?

Det är viktigt att poolvärmepumpen inte placeras för nära exempelvis väggar eller buskage. Vilka avstånd som krävs, finner du i manualen. Poolvärmepumpen bör också placeras inom 7,5 meters radie från poolen eller med en total maximal rörlängd på 30 meter, för att inte onödigt mycket värme ska gå förlorad.

Hur länge håller en värmepump till pool?

Hur länge håller en värmepump och vilka garantier gäller? De håller i minst 10 år men normalt längre än så. För extra trygghet lämnas utökad garanti på kompressorerna i 5 eller 10 år beroende på modell.

Hur mycket låter en Poolvärmepump?

40 dB(A) på natten. 45 dB(A) på kvällen.

Vilken Poolvärmepump ska man välja?

Swim & Fun Värmepump Inverter Pro 9 kW Först ut i vårt poolvärmepump bäst i test har vi denna Inverter-pump från Swim & Fun. Denna värmepump värmer poolvattnet med maximal effekt, och utefter efterfrågan. Med en ABS kabinett i rostfritt stål som ger upp till 13,5 gånger med tillbaka per kW-enhet (5.8-13,8 COP).